Google, Play Store'un Tasarımını Yenileyecek: İşte Yeni Tasarım

245
42
17
10
9
Google, Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası Play Store'un tasarımını yakında güncelleyecek. Yeni tasarımı merak ediyorsanız içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google, çeviri uygulamasından ofis uygulamalarına kadar neredeyse bütün servislerinin Materyal Tasarım anlayışına geçişini tamamladı. Google’ın sahip olduğu Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası Play Store ise klasik tasarımıyla hizmet vermeye devam ediyor fakat bunun fazla uzun süreceğini söyleyemeyiz.

Klasik Tasarım / Materyal Tasarım

9to5Google tarafından paylaşılan görsellere göre Google, Play Store’u Materyal Tasarım’a geçirmeye çalışıyor. Yeni tasarım ile birlikte Play Store, tamamen beyaz bir arka plan ile kullanıcıların karşısına çıkarken, yeşil renk yalnızca vurgular için kullanılıyor. Ayrıca görseller ve ikonların kenarları da oval bir görünüm kazandırılarak çok daha hoş bir görüntü elde edilmiş.

Klasik Tasarım / Materyal Tasarım

Şu ana kadar ‘Uygulamalar, Oyunlar, Filmler, Kitaplar’ olarak üst kısımda bulunan kategoriler, yeni tasarım ile birlikte ‘Ana Ekran, Oyunlar, Filmler&TV, Kitaplar’ olacak şekilde uygulamanın alt kısmına taşınıyor. Üst kısımda ise yalnızca ‘Sizin için, üst sıralar’ gibi kategori içi sayfalar ayrılmış durumda.

Klasik Tasarım / Materyal Tasarım

9to5Google, Play Store’un yeni tasarımını uygulamanın 14.5.52 sürümünde keşfetti. Ne yazık ki Google’ın uygulamayı ne zaman güncelleyeceği şu an için bilinmiyor ancak yeni tasarımın daha kullanıcı dostu olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca Materyal Tasarım’ın beyaz fon odaklı tasarımı sayesinde gece moduna da yatkın olduğunu belirtelim.

Klasik Tasarım / Materyal Tasarım

Klasik Tasarım / Materyal Tasarım

Kaynak : https://www.phonedog.com/2019/04/11/google-play-store-app-refreshed-look
245
42
17
10
9
Emoji İle Tepki Ver
245
42
17
10
9