Hackerlar Windows 10 Mobile Sistemli Akıllı Telefonları Ayakta Tutmaya Çalışıyor

23
19
6
4
3
Microsoft tarafından sunulan ancak bekleneni veremeyen Windows 10 işletim sistemli telefonlar rafa kalkıyordu. Ancak hackerlar, Lumia 950 üzerinde yaptıkları çalışmalarla bu telefonları ayakta tutmaya çalışıyorlar.

Bilindiği üzere Microsoft, mobil sektöründe büyük bir hüsran yaşamıştı. Yaşanan sorunlar sonucunda Microsoft, mobil işletim sistemlerini 2019 sonunda bitireceğini de duyurmuştu. Ellerinde halen bu telefonları bulunduran kullanıcılar ise ne yapacakları konusunda kararsızlardı.

Gustave Monce isimli bir hacker, Lumia 950 XL model telefona Windows 10 ARM işletim sistemini kurmayı başardı. Geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, Lumia 950 XL telefona Windows 10 ARM işletim sistemini kurduğunu ilan eden Monce, pek çok sorunun olduğunu fakat bu sorunları çözmek için çalışacağını belirtmişti.

Yeniden karşımıza çıkan Monce, bu kez çözdüğü bazı problemlerden bahsetti. Monce, telefonun SIM kartına erişmeyi başardı ancak şu an için telefondan aramalar yapılamıyor. Mobil internet sağlamak isteyen Monce, Lumia 950 XL için bir sürücü yüklemeyi başardı. Bu sürücü sayesinde telefon, mobil internetine SIM kartı aracılığıyla bağlanıyor. En azından bağlı görünüyor çünkü şu ana kadar internet sayfalarına erişemedi. Bunun sebebi ise sürücünün henüz LTE bağlantısı yapamıyor olması. Telefon şu an için sadece hücresel veri bağlantısı yapabiliyor.

3 gün gibi kısa bir süre zarfında bu sorunun üstesinden gelen Gustave Monce, şimdi telefonun internete bağlanabilmesi için çalışmlarına devam ediyor. Windows 10 mobil işletim sistemi kullanan telefonlar için umut ışığı olan bu gelişme kullanıcılar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Duyurunun altına cevap veren kullanıcılar, Monce için iltifatlar dizerek "destek bittikten sonra ne yapacağımızı sayende biliyoruz" dediler.

Kaynak : https://mspoweruser.com/cellular-data-now-working-on-hacked-windows-10-lumia-950/
23
19
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
23
19
6
4
3