HepsiJet Çalışanları da Zam Eylemine Başladı: Şirketten Açıklama Geldi

199
21
5
3
3
Trendyol Express'ten sonra HepsiJET çalışanları da aldıkları zammın yetersiz olduğu nu ifade ederek kontak kapattı. 1 TL'lik zam iddialarına ilişkin HepsiJet'ten açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde Trendyol Expresss çalışanları aldıkları %11’lik zammı yetersiz bularak merkez binalarının önünde eylem yapmışlardı. Eylemlerin ardından çalışanların zam oranları %38,8’e çıkartıldı. Bazı firmalarda ise çalışanlar aldıkları zammın yetersizliğinden şikayetçi olmaya devam ediyor.

Bugün bu firmalara bir yenisi daha eklendi. Hepsiburada’nın ortak kuruluşu olan HepsiJET çalışanları bugün itibarıyla aldıkları zamdan şikayetçi olup eylemlere başladı. Çalışanlar, son olarak reklamında Cem Yılmaz'ı oynatan ve reklam bütçesine milyonlarca lira ayırdıklarını söyledikledi HepsiJET'in, kendilerine de haklarını vermesini istediklerini ifade etti.

''Araç ve yol masraflarımız bile karşılanmıyor''

hepsijet

HepsiJET çalışanları aşıdıkları paket başına 3,75 TL alıyorlardı, açıklanan zamla birlikte paket başı aldıkları ücret 4,75 TL oldu. Söz konusu 1 TL'lik zam karşısında eylemler başladı. Bazılarının günde 200 km’ye kadar yol yaptığını ve yol masraflarının dahi karşılanmadığını söyleyen çalışanlar, giderleri düşüldüğünde aldıkları ücretin asgari ücretin altında kaldığını söylediler.

''Yöneticiler sesimizi duysun''

hepsijet

Facebook’ta hakkını aramaya çalışan bazı çalışan arkadaşlarının beğendikleri gönderiden dolayı sorguya çekildiğini söyleyen HepsiJet çalışanları, yöneticilerinin bir an önce seslerini duymasını ve adaletin sağlanmasını istiyorlar. Trendyol Express çalışanları gibi HepsiJET çalışanları da, haklarının 12.500 TL + KDV olduğunu, 50 km üzeri yol yapmaları durumunda km başına yakıt desteği sağlanması gerektiğini, hakkını arayan iş arkadaşlarına uygulanan baskılara son verilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Bu baskılar sonucu sözleşmesi feshedilen çalışma arkadaşlarının da sözleşmelerinin yenilenmesini istiyorlar.

İddialar gündemde yer bulmaya devam ederken HepsiJet'ten açıklama geldi

HepsiJet açıklama

HepsiJet, sosyal medyada büyük yankı uyandıran gelişmeler sonrası konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Gündemde en çok yer eden '1 TL'lik zam' ifadelerinin çarpıtıldığını ifade eden HepsiJet, paket başına uygulanan bu 1 TL'lik zammın, yapılan zammın yalnızca bir kısmı olduğunu söyledi. Açıklamanın tamamı ise şu şekilde;

Basın ve Kamuoyuna Açıklama

HepsiJet çatısı altında, kendi şirketleri aracılığıyla sipariş teslimatı yapan iş ortaklarımız ile 2022 yılına ait fiyat güncellemeleri Ocak ayı içerisinde yapılmıştır.  

24 Ocak tarihinde açıkladığımız yıllık artış oranları sonrasında HepsiJet çatısı altında kendi şirketleriyle sipariş teslimatı yapan 2095 iş ortağımızın 2022 yılı için ortalama gelirleri yıllık olarak %46 oranında artmıştır. Sektör ortalamasının oldukça üzerinde olan bu artış oranı dışında taşımacı iş ortaklarımıza destek amacıyla Aralık ve Ocak aylarında ek yakıt katkısı yapılmıştır. Çeşitli mecralarda “1 TL zam” olarak yansıtılan birim teslimat fiyat artışı yanlış bir algı oluşturulmak üzere kasıtlı olarak kullanılmaktadır. Bu zam, yapılan %46’lık yıllık toplam artışın sadece bir bölümünü oluşturmaktadır. 

HepsiJet, tüm imkanlarını seferber ederek ve yapabileceğinin en iyisini yaparak, şirketleri aracılığıyla teslimat yapan iş ortaklarının her zaman yanlarında olmaya devam edecektir.  

Sektörünün yerli sermayeli en büyük şirketi olarak çalışmalarımızı, ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik koşulları ve tüm paydaşlarımızın hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak yürütüyoruz. Türkiye’nin Hepsiburada’sı olarak sürdürülebilir paydaşlık hukukundan taviz vermeden, çalışanlarımız ve iş ortaklarımızla birlikte kazanma ve büyüme prensibiyle çalışmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://twitter.com/CaptainPricemsk/status/1486704137672835078?t=qrksJxHQUehf-4837dZSoQ&s=19
199
21
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
199
21
5
3
3