Otomobillerine Abonelik Sistemi Getiren Firmalar Arasına Honda da Katılıyor

25
1
1
1
0
Otomotiv sektöründe son dönemde sık sık karşımıza çıkan abonelik sistemlerini kullanacağını açıklayan son firma Honda oldu. Öte yandan firmanın yaklaşımı rakiplerinin yaklaşımından biraz daha farklı ve bazı özellikler asla abonelik paketleriyle sunulmayacak.

Günümüzde artık bir şeyleri satın almak yetmiyor, üstüne çeşitli abonelikler ya da mikro alımlar yapmamız gerekiyor. Bu uygulama son dönemde otomobil üreticileri tarafından da sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biri olarak göze çarpıyor. Teknik olarak aracın hali hazırda bulunan özelliklerini kullanmak için ek ödeme yapmayı gerektiren bu sistemi her firma farklı şekilde ele alıyor. Örneğin BMW'nin ConnectedDrive Store sistemi çok tartışılmasıyla hatırlanıyor. 

Honda da benzer bir abonelik sistemi geliştirdiğini açıklarken, fikre yaklaşımları ise daha farklı oldu. Japon firmadan yapılan açıklamaya göre güvenlik amaçlı olarak geliştirilmiş olan özellikler asla abonelik sisteminin bir parçası olmayacak, ayrıca kullanıcılar sadece veri kullanılan özellikler için ödeme yapacak. 

Honda'dan farklı yaklaşım

honda

Firmanın üst düzey yöneticilerinden olan Jay Joseph tarafından yapılan açıklamada, ücretli abonelik sisteminin detayları da açıklandı. Acura'nın AcuraLink gibi uzaktan başlatma özellikleri hücresel veri üzerinden kullanıldığı için ödeme yapmayı gerektirecek. Joseph, konuyla ilgili olarak "Birisi bağlantı ücretini ödemeli çünkü ortada bir operatör var. Biliyorsunuz, bir servis sağlayıcı var." dedi.

Firmanın bir başka üst düzey yöneticisi olan Dave Gardner, araçlara bütün özellikleri koyup sonrasında da tüketicilerden bu özelliklerin bazılarını açmak için ödeme yapmalarını istemenin, tüketici açısından baktığında muhtemelen doğru yöntem olmadığını düşündüğünü ifade etti. Yani Honda ve Acura'da abonelik sistemi ile sadece araçta bulunan donanımlar kullanılabilecek. Yine de firmanın yazılımlar aracıyla yapabileceği şeyler olduğunu belirten Gardner, insanların bunu isteyebileceğini söylüyor.

Honda yöneticisi ayrıca aracın güvenlik özelliklerini abonelik olmadan da kullanmanın mümkün olacağını, ancak sensörlerin kullanıldığı otomatik park gibi ek özelliklerin abonelikle alınabileceğini belirtiyor. Araçta hali hazırda olan özellikler için abonelik sistemi gelse bile özelliği kullanmaya devam etmek için ödeme yapmak gerekmiyor. 

 

Kaynak : https://carbuzz.com/news/honda-is-following-bmws-subscription-lead-but-with-key-differences
25
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
1
1
1
0