Huawei, ABD’nin Kendisiyle Baş Edemeyeceğini Söylüyor

35
20
6
3
1
Huawei ile ABD'nin arasındaki tartışma giderek alevleniyor. Neredeyse politik bir savaş başlatacak raddeye gelen tarafların arasındaki yeni gelişmeye gelin hep beraber bakalım.

Komünist Çin hükümetinin bilgi toplayabilmek adına Huawei’yi kullandığına dair ABD meclisinden gelen uzun süreli ithamlar yüzünden şirket artık illallah etti. Ulusal güvenliğe tehdit olarak kabul edilen şirket, Pekin’e bilgi sızdırdığı iddia edilen cihazlar ürettiği gibi asılsız söylemler ve ABD yetkililerinin, 5G şebeke ekipmanı alanında Huawei ile çalışmaması için kendilerine müttefik araması gibi durumlar yüzünden karşı atağa geçmeye hazırlanıyor. Huawei’nin Dönüşümlü CEO’su Guo Ping, bugün CNBC’ye yaptığı açıklamada ABD’nin, şirket ile rekabete girmekten korktuğu için Huawei ismine ve itibarına zarar getirecek ithamlarda bulunduğunu ve deyim yerindeyse şirkete çamur attığını söyledi.

Bu tarz söylemlerle iki tarafın da birbirine karşı olumlu adımlar atması pek olası gözükmüyor. Zira bu tarz ikili çatışmalarda Donald Trump, hemen çileden çıkabiliyor. Huawei bu bağlamda çoktan ABD yönetimine davalar açarak savaşı başlatmış durumda. Bir yandan Ping yaptığı açıklamalarda ABD tarafından alınan önlemlerin şirketi zora soktuğunu kabul etse de “telefonlarımızı da şebeke ekipmanımızı da alıp almayacağına karar verecekler müşterilerimiz” diyor.

ABD’deki büyük bir kargo şirketiyle anlaşması olmasa da Huawei geçtiğimiz sene ABD’ye 200 milyon akıllı telefon göndererek Samsung ve Apple’dan sonra küresel sıralamada kendine üçüncü sırada yer buldu.

Yani şirket, hükümetler tarafından bazı sorunlarla karşılaşsa da, gümbür gümbür satış yapıyor ve kâr ediyor. Geçtiğimiz 2018 senesinde ilk defa 100 milyar dolar kâr eden şirket gereken cevabı sahada veriyor gibi gözüküyor.

Huawei yalnızca ABD ile değil Avustralya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerle de sıkıntı yaşıyor. 5G şebeke ekipmanı satışı Avustralya’da yasaklanan Huawei, daha geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık’ta da aynı sorunla karşılaşacaktı ki neyse ki yakayı sıyırdı.

Huawei Dönüşümlü CEO’su son olarak şu sözleri söylüyor: “Huawei ile çalışan ülkeler dijital ekonomide büyüyerek kazanacaklar.”

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Huawei-executive-says-US-has-a-losing-attitude_id114932
35
20
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
35
20
6
3
1