Huawei’in Akıllı Hoparlörü Sound X’in Özellikleri ve Tasarımı Belli Oldu

6
2
2
0
0
Çinli teknoloji devi Huawei’in bir süredir üzerinde çalıştığı akıllı hoparlörünün tasarımı ve teknik özellikleri sızdırıldı. Görünüşü itibarıyla Apple HomePod'a oldukça benzeyen Sound X, üstün bir ses kalitesine sahip olacak.

Dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olan Huawei, Apple ve Amazon’un at koşturduğu akıllı hoparlör pazarına iddialı bir ürünle giriş yapmaya hazırlanıyor. Çinli şirketin Sound X adını verdiği cihazı, Çin’in en popüler sosyal medya platformu Weibo’da ortaya çıktı. 

Bir kullanıcı tarafından sızdırılan görselde, akıllı hoparlörün hem tasarımı hem de teknik özellikleri rahatlıkla görülüyor. Tasarım anlamında, Apple’ın popüler akıllı hoparlörü HomePod'a fazlasıyla benzeyen Huawei Sound X, oldukça şık görünüyor. Stüdyo kalitesinde ses deneyimi sunması beklenen Sound X, 60W çift subwoofer (iki adet 3,5 inç woofer) ve altı adet 1,5 inç tam aralıklı hoparlörü (toplam güç 48W) ile Amazon ve Apple’ı titretmeye geliyor. 

huawei

Müzik dinlerken 360 derece ses deneyimi yaşamanıza imkan tanıyan Sound X, dahili 512MB RAM ve 8GB dahili depolama alanına sahip dört çekirdekli 1.5GHz işlemci ile donatıldı. 165mm genişliğinde ve 203mm yükseliğinde olan akıllı hoparlör, 3.5 kilogramlık bir ağırlığa sahip. 

huawei sound x

Bluetooth 5.0 teknolojisini destekleyen Huawei Sound X'in 25 Kasım'da Huawei MatePad ile birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor. Apple HomePod’un karşısına konumlandırılacak olan akıllı hoparlörün nasıl bir fiyata sahip olacağı ise henüz belli değil. 

Kaynak : https://sparrowsnews.com/2019/11/18/huawei-sound-x-full-specifications/
6
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
2
0
0