Huawei, Yakında Kendi Haritalar Servisini Yayınlayacak

21
8
6
2
2
ABD ve Google bağımlılığından kurtulmak isteyen Huawei, ekim ayında kendi harita servisini başlatacak. Kullanıcılar, Huawei'nin bu hizmetini doğrudan kullanamayacaklar ancak geliştiriciler bu sistemi kullanarak uygulamalar sunabilecekler.

Akıllı telefon sektörünün gelişmesiyle birlikte haritalar hizmeti çok büyük bir öneme kavuştu. Teknoloji şirketlerinin pek çoğu kendi haritalar servisini kullanıcılarının hizmetine sunuyorlar ve bu da kullanıcıların haritalar üzerinden belirli bir adrese ulaşmasını ve kimi zamansa trafik durumunu anlık olarak takip edebilmesini sağlıyor.

Google, Apple ve Yandex gibi şirketlerin dahil olduğu haritalar hizmeti sektörüne şimdi de Huawei giriş yapıyor. Huawei, ekim ayında "Map Kit" isimli kendi harita servisini başlatacak.

huawei harita

Huawei'nin başlatacağı Map Kit, kullanıcılar tarafından doğrudan kullanılamayacak ancak geliştiriciler, Huawei'nin bu servisini kullanarak yazılım geliştirebilecekler ve ilerleyen dönemlerde de bu hizmetin kullanıldığı pek çok uygulama kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Huawei, kendi harita servisini geliştirmek için Yandex ve popüler seyahat platformu Booking'le çalıştı. Ekim ayı geldiği zaman Huawei'nin haritalar servisi, 40 farklı dilde kullanımı destekleyecek, 150 ülke ve bölgeyi içerecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Huawei Bulut Hizmetleri birimi Başkanı Zhang Pigan, Huawei'nin harita hizmetinin anlık trafik verilerini aktarabilecek bir şekilde geliştirildiğini ve artırılmış gerçeklik desteğinin de olduğunu açıkladı. Pigan'ın açıklamalarına göre bu artırılmış gerçeklik desteği, otomobillerin şerit değiştirmesini bile algılayabiliyor.

Huawei'nin üzerinde çalıştığı bu yeni hizmet, şirketin Google'dan biraz daha uzaklaşmak istediğinin bir göstergesi. Hatırlanacağı üzere ABD yönetiminin şirketi kara listeye almasının ardından başlayan süreçte şirket, kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığını ve gerekirse bu işletim sisteminin kullanılabileceğini açıklamıştı. Şirket bu hamleyle birlikte Google Maps'e olan bağlılığından kurtulmak istiyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/08/14/huawei-will-launch-its-own-maps-service-in-october/
21
8
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
21
8
6
2
2