Devasa Arka Kameralı Huawei Mate 40'ın Render Görüntüleri Ortaya Çıktı

18
8
2
1
0
Huawei'nin yeni nesil amiral gemisi Mate 40'ın render görüntüleri ortaya çıktı. Render görsellerinde, ilk olarak telefonun arka tarafında yer alan devasa kamera dikkatleri çekiyor.

Çinli teknoloji devi Huawei'nin yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonu Huawei Mate 40'ın render görselleri ortaya çıktı. Görsellerde, cihazın arkasında yer alan devasa kamera göze çarparken geçtiğimiz sene çıkan Mate 30 ve Mate 30 Pro'ya göre de bazı değişiklikler bulunuyor.

Huawei'nin yeni amiral gemisinin render görüntülerini OnLeaks ve HandsetExpert birlikte ortaya çıkardı. CAD tabanlı render görüntüleri, bir önceki Mate serisine göre dikkate değer değişiklikleri de gözler önüne serdi.

Huawei Mate 40 render görüntüleri

huawei mate 40 render

9to5Google'a göre ortaya çıkan söz konusu bu görseller, Mate 40'ın pro olmayan varyantına ait ve bu sene başlarında çıkan Huawei P40 Pro ile de çeşitli benzerlikler gösteriyor. Cihazın ekranına bakıldığında Mate 30'da yer alan çentiğin yerini P40'ta tanıtılan delikli kamera tasarımının aldığı görülüyor.

huawei mate 40 render

Telefonun arka tarafında bulunan kamera tasarımının ilk olarak Mate 20 gördüğümüz halinden evrildiğini görüyoruz. Bu kamera modülü, üç kameraya ve şu an detayları bilinmeyen bir sensöre ev sahipliği yapıyor. Bu sensörün, derinlik sensörü ya da Time-of-Flight sensörü olduğu tahmin ediliyor.

huawei mate 40 render

Ayrıca üst çerçevede bazı sensörlerin yer aldığı görülüyor ancak bu sensörlerin ne işe yaradığı şu an için bilinmiyor. Bunun, daha önce bazı Huawei amiral gemilerinde görülen "IR-blaster" (Kızılötesi) sensörü olabileceği düşünülüyor.

huawei mate 40 render

Yazılım tarafına bakıldığındaysa son dönemlerdeki düzenin değişmeyeceği tahmin ediliyor. Huawei'nin halen ABD'nin kara listesine yer alıyor olması, şirketin Google uygulamalarını Mate 40 serisinde kullanmasının önüne geçiyor. Çinli şirket de Temmuz 2020 itibariyle 750 milyon civarında aktif kullanıcısı olan AppGallery üzerine yoğunlaşıyor.

Şirket, her ne kadar kendi ekosistemi üzerinde çalışsa da Google servislerinin yokluğu batı pazarlarındaki kullanıcıları caydırıyor. Mate 40 ile ilgili ortaya çıkan bilgiler bu kadar, ancak yeni bilgiler ortaya çıktıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://9to5google.com/2020/08/03/mate-40-renders/
18
8
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
8
2
1
0