Huawei Nova 10 ve Nova 10 Pro'nun Türkiye Fiyatı Ortaya Çıktı (Artık Yorum Yapamıyoruz...)

21
13
4
3
0
Huawei'nin yeni akıllı telefonları Nova 10 ile Nova 10 Pro, Türkiye'ye kısmen giriş yaptı. Ancak ürünlerin lansman tarihleri ve fiyatlarıyla ilgili bazı kafa karışıklıkları var. İşte detaylar...

Akıllı telefon sektöründeki öncü yerini ABD ambargosu sonrası kaybeden Çinli teknoloji şirketi Huawei, kısa bir süre önce tanıttığı Nova 10 ve Nova 10 Pro isimli akıllı telefonlarını Türkiye pazarına getirdi. Orta-üst segment arasında yer alan akıllı telefonlar, bazı kafa karışıklıklarıyla Türkiye'ye giriş yapmış durumdalar. Gelin önce bu akılı telefonların özelliklerine, sonra da yol açtığı kafa karışıklıklarına bakalım.

Huawei Nova 10'da 6,67 inç, Nova 10 Pro'da ise 6,78 inç büyüklüğündeki FHD+ ekranlar bizleri karşılıyor. 120 Hz tazeleme oranı sunan ekranlardaki delikli yapılarda ise 60 MP ultra geniş açı özelliğine sahip ön kameralar yer alıyor. Nova 10 Pro'da ana ön kameraya ek olarak 8 MP çözünürlük sunan portre yakın çekim kamerası da mevcut.

Karşınızda Huawei Nova 10 Pro

Huawei Nova 10 Pro

Huawei'nin Türkiye'deki yeni akıllı telefonları, Qualcomm'un Snapdragon 778G işlemcisinden güç alıyorlar. Her iki modelde de 8 GB RAM yer alırken Nova 10, 128 GB; Nova 10 Pro ise 256 GB depolama alanı ile karşımıza çıkıyor. Ayrıca Nova 10'da 66 watt hızlı şarj destekli 4.000 mAh kapasiteli batarya yer alırken, Nova 10 Pro'da ise 100 watt hızlı şarj desteğine sahip 4.500 mAh kapasiteli bataryaya yer verilmiş durumda. Her iki modelde de EMUI 12 arayüzünün varlığını görüyoruz.

Huawei Nova 10 ise şöyle görünüyor

Huawei Nova 10

Telefonların arka kısmına baktığımızda ise ortak kamera kurulumu ile karşılaşıyoruz. Bu bağlamda; 50 MP çözünürlük sunan ana kamera, 8 MP çözünürlük sunan ultra geniş açılı kamera ve 2 MP çözünürlük sunan portre derinlik kamerası, Huawei'nin yeni akıllı telefonlarında yer alıyor. 

Peki bu akıllı telefonlar neden kafa karışıklığı ile geldi?

Huawei Türkiye'nin internet sitesine baktığımızda, telefonların henüz ön siparişe bile açılmadıklarını görüyoruz. Üstelik lansman için de 27 Eylül tarihi işaret ediliyor. Şirket, 27 Eylül Perşembe günü lansman yapılacağını söylüyor. Oysa ki 27 Eylül, salı gününe denk geliyor...

Huawei

Telefonlarla ilgili bir diğer husus ise fiyatlarıyla ilgili. Huawei Türkiye'nin resmi internet sitesinde herhangi bir fiyat bilgisi verilmiyor. Ancak e-ticaret platformlarından bir tanesi, bu akıllı telefonları listelemeye başladı ve fiyatları da belli olmuş durumda.

Huawei Nova 10 için gösterilen fiyat şöyle:

Huawei Nova 10 fiyat

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere Huawei Nova 10'un fiyatı 14 bin 999 TL olarak gösteriliyor. Hatta ürünü satın da alabiliyorsunuz. Ancak böyle bir işe girişmeniz durumunda, siparişiniz muhtemelen iptal edilecek. Zira Huawei'nin verdiği lansman tarihi henüz gelmedi.

Huawei Nova 10 Pro'daki durum şöyle:

Huawei Nova 10 Pro

Aynı e-ticaret platformu, Huawei Nova 10 Pro'nun şu an için satılmadığını belirtiyor. Fiyat bilgisi de yok. Ancak bu kez de şöyle bir durum var. Arama yaptığımızda hem Nova 10'un hem de Nova 10 Pro'nun fiyatını görüyoruz. Eğer bilgi doğru ise Huawei Nova 10 Pro, 16 bin 999 TL karşılığında satın alınabilecek.

Her iki modelin fiyatı şu şekilde gösteriliyor:

Huawei Türkiye

Huawei Türkiye, şu an için konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Eğer tarafımıza ulaşan bir bilgi olursa, sizleri yeniden bilgilendireceğiz...

21
13
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
21
13
4
3
0