Anka’nın Daha da Gelişmişi: Karşınızda Yeni İHA’mız ANKA Aksungur

99
8
4
3
0
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen yeni, yüksek faydalı yük kapasiteli insansız hava aracımız Anka-Aksungur ilk uçuşunda 4 saat 20 dakika havada kalmayı başardı.

Türkiye’nin savunma sanayisinde dışa bağımlılığını azaltmak için yapılan çalışmalar artarak devam ediyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii de bu amaçla yerli ve milli İHA’lar üretiyor.

Yeni üretilen İHA (insansız hava aracı) olan ANKA Aksungur ise tam 40 bin feet irtifaya çıkabiliyor ve 700 kilogram yük taşıma kapasitesine sahip. Araç ilk denemede tam 4 saat 20 dakika havada kalmayı başardı.

Yüksek faydalı yük kapasiteli olarak tanımlanan yeni İHA’nın görüntüleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)’ın Twitter hesabından paylaşıldı. Bir süredir üzerinde çalışılan ve Anka-2 olarak bilinen aracın adının Anka-Aksungur olduğu da duyuruldu.

Çift motorlu olan bu İHA, otomatik olarak iniş ve kalkış gerçekleştirdiği denemede 4 saat 20 dakika havada kaldı ve 40 bin feet yüksekliğe kadar çıktı. Yerden 12.2 kilometre yükseklikte seyredebilen araç, uzun süreli görevler için ideal olarak görülüyor.

TUSAŞ, İHA’ların yük taşıma kapasitesini arttırabilmek amacıyla Anka-2 Projesi’ne başlamıştı. Keşif, gözetleme, taarruz gibi görevleri yerine getirebilen bu İHA orta irtifada uçacak ve uzun süre havada kalabilecek.

Araçta kullanılacak olan motor, yine TUSAŞ tarafından geliştirilen PD170 turbo dizel havacılık motoru olacak ve araç bu motoru kullanarak görevlerini yerine getirecek. Yeni aracın da ANKA platformu üzerine inşa edilmesi sayesinde kısa zamanda ve uygun maliyetle geliştirilen ANKA-Aksungur göreve hazır olduğunu da ispatlamış oldu.

Kaynak : https://www.haberturk.com/40-bin-feet-te-12-bin-192-metre-45-saat-kartal-gibi-suzuldu-adi-anka-aksungur-2410771-ekonomi
99
8
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
99
8
4
3
0