"Koronavirüste İkinci Dalga Gelirse İkinci El Araç Fiyatları Daha Fazla Artacak"

60
10
4
1
1
Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, koronavirüste ikinci dalga yaşanması halinde ikinci el otomobil fiyatlarının daha da artacağını belirtti.

Koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı ve hemen her sektörü olumsuz etkilediği su götürmez bir gerçek. Koronavirüsün en sert vurduğu sektörlerden biri de otomotiv. Salgın nedeni ile yürürlüğe konan karantina önlemleri, otomotiv devlerinin üretimlerini aylarca durdurmasına neden oldu.

Yeni otomobil üretilemiyor oluşu doğal olarak ikinci el otomobillere talebi artırdı. Arzın zayıf olduğu bir pazarda talebin aşırı yükselmesi ise koronavirüs günlerinde ikinci el otomobillerin neredeyse fiyatını üçe katlamasıyla sonuçlandı. Üstelik IHA’ya açıklamalarda bulunan Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, durumun daha da kötüleşebileceğini söylüyor.

"Her 5-10 günde arabaların fiyatları değişiyor"

ikinci el

Salgında olası bir ikinci dalganın yaşanması halinde zaten astronomik seviyelere çıkan ikinci el otomobil fiyatlarının çok daha fazla artacağını ifade eden Güveloğlu, “Şu an ikinci el araç piyasası çok iyi durumda. Galericiler dahi ikinci el arabalarını satmak istemiyor. Sattığı zaman çünkü yerine alamıyor. 10 gün bir otomobil elinde durduğundan sonra tekrardan fiyat yükseltiyor. Her 5-10 günde arabaların fiyatları değişiyor.” dedi.

“Otomobil piyasası artık düşmez. Her şey dönüyor, dolaşıyor üretime çıkıyor. Üretim yok. Üretim olması lazım.” diyen Güveloğlu, salgında ikinci dalganın yaşanması halinde ‘0’ araç üretiminin yeniden duracağını, dolayısı ile ikinci ele olan talebin daha da artacağını söylerken, “Şu anda bir vatandaşımız hangi sıfır arabayı almak istese 3-5 ay sıra beklemesi gerekiyor ve o süre içerisinde de alıp alamayacağı meçhul.” şeklinde konuştu.

Araba artık ekmek, su gibi ihtiyaç

ikinci el

İnsanların pandemi nedeniyle toplu taşımadan uzak durmak istediğini belirten Güveloğlu, “Bu fiyatların böyle olması normal değil ama üretim yok. Yeni araba gelmediğinden dolayı ikinci ele talep çok ciddi. Bu pandemi sürecinde de insanlar toplu taşıma araçlarını kullanmak istemiyor ve satışlar şu anda çok iyi. ifadelerini kullandı ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Olası bir ikinci dalganın gelmesi bu araç fiyatlarını yükseltecektir. Çünkü üretim olmayacak, olmadığı içinde ister istemez yükselmeye devam edecektir. Bunun önüne kimse geçemez. Çünkü araba artık bir ekmek ve su gibi ihtiyaç. Her eve lazım.”

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/ekonomi/202008121042638421-ikinci-el-otomobillerde-fiyatlar-5-gunde-bir-degisiyor/
60
10
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
60
10
4
1
1