İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Tepki Çeken "Tuzağa Düşmeyelim" Açıklaması

229
21
9
6
2
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, günlerdir süren düzinelerce orman yangınıyla ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Orman yangınlarında devletin tüm imkanlarının kullanıldığını vurgulayan Altun, "İyi niyetli her yardım ve katkı milli birlikteliğimizin gereğidir. Ancak bu akşam itibariyle yurtdışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yeterli bir güce sahip olduğunu belirten Fahrettin Altun, şunları söyledi:

fahrettin altun

"Ülkemizi etkisi altına alan orman yangınlarıyla devletimizin tüm imkanları seferber edilerek mücadelemiz devam etmektedir. 35 ilimizde 129 yangının 122'si kontrol altına alınmıştır. Türkiyemiz güçlüdür!

İyi niyetli her yardım ve katkı milli birlikteliğimizin gereğidir. Ancak bu akşam itibariyle yurtdışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır.

Türkiyemiz güçlüdür. Devletimiz dimdik ayaktadır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yitirdiğimiz canlar dışında bütün kayıplarımızı telafi edecek, içimizi yakan bu ateşi söndüreceğiz.

Şu anda sosyal iletişim platformlarında, anlık mesajlaşma gruplarında, forumlarda yayılan bilgilerin büyük çoğunluğu yalan haberdir. Bugün böyle bir doğal afet durumunda dahi bu türden yalanları yayanların tuzağına düşmeyelim. Lütfen resmi mercilerin açıklamalarına itimat edelim."

Bu açıklamanın ardından sosyal medyada eleştirilerin odağı haline geldi. İşte o tepkilerden bazıları:

tweet tepki

tweet tepki 2

tweet tepki 3

tweet tepki 5

tweet tepki 6

229
21
9
6
2
Emoji İle Tepki Ver
229
21
9
6
2