Instagram Paylaşımınızın Etkileşimini Arttırdığı İddia Edilen Bir Yöntem Keşfedildi

76
21
11
5
3
Son yılların gözde sosyal medya platformu Instagram'ın 1 milyardan fazla aylık kullanıcısı bulunuyor. Haliyle platformda öne çıkmak oldukça zor, özellikle de mikroinfluncerlar için. Yine de Instagram algoritması, daha fazla kişiye ulaşmak için bazı açık kapılar bırakıyor.

Instagram, günümüzde pek çok kişinin ama doğrudan ama dolaylı olarak ekmek kapısı olarak göze çarpıyor. Sosyal medya uygulaması, daimi olarak değişen algoritmalarıyla özellikle mikroinfluencer kategorisinde yer alan büyük hesapları zor durumda bırakabiliyor. 

Courtney Quinn adlı sosyal medya influencer’ının paylaştığı ve daha sonra kaldırılan bir gönderi ise insanlara bu konuda işe yarayabilecek bir bilgi içeriyor. Instagram’da 564 bin takipçisi bulunan Courtney Quinn, Instagram’da kullanıcı etkileşim seviyesini artırmak için bir yol bulmuşa benziyor. 

Quinn’in yazdığı ve şu anda silinmiş olan bir Instagram gönderisine göre platform, kendi filtrelerinin kullanıldığı gönderileri öne çıkarıyor. Quinn, bu durumu açıklarken, fotoğraflarına yüzde 2 Instagram filtresi uyguladığını ve bu filtrelerin fotoğrafı değiştirmese de erişimi artırdığını açıkladı. 

Instagram filtrelerinin yoğunluğu nasıl ayarlanır?

Instagram-filtre-kuvveti-nasıl-ayarlanır

Instagram filtresini %2 uygulamak demek, filtrenin gücünü yani fotoğrafa olan etkisini %2 seviyesinde tutmak demektir. Platformda eskiden filtreler yalnızca aç-kapa şeklinde kullanılabilirken şimdi belli bir miktar uygulanabiliyor. 

Filtreyi seçtiğinizde, filtreye tekrar dokunursanız bir çubuk menü açılıyor. Bu çubuk üzerinde işaretçiyi kaydırarak filtrenin ne kadar güçlü uygulanacağını seçebiliyorsunuz. Böylece görüntü sizin istediğiniz seviyede filtrelenmiş oluyor. Filtreyi istediğiniz seviyeye getirince Tamam düğmesine basmanız yeterli olacaktır. 

Instagram'da filtre kullanmak daha fazla kişiye erişmenizi sağlar mı?

Instagram-filtre-kullanmak

Filtre kullanmanın gönderi erişimini artırdığına dair onaylanmış olan bir açıklama yok. Öte yandan Quinn’in bir takipçisi, ‘Lark’ filtre kullanıp filtre kuvvetini %2’ye ayarladığında uzun süredir hesabıyla etkileşime girdiğini görmediği kullanıcıların etkileşimde olduğunu gördüğünü söyledi. 

Bir diğer tavsiye ise fotoğrafların parlaklık seviyesinin uygulama içerisinde çok hafif artırılması yönünde oldu. Bu tavsiyeyi yapan kişi, bu gönderilerin ‘her zaman daha iyi sonuç veriyor gibi durduğunu’ söyledi. 

Bu noktada onaylanmış hiçbir bilgi olmasa da Instagram filtrelerine %2’lik bir şans vermekten kimseye bir zarar gelmez gibi görünüyor.

Kaynak : https://designtaxi.com/news/405902/Instagram-Hack-Supposedly-Fools-The-App-s-Algorithm-To-Boost-Your-Reach/
76
21
11
5
3
Emoji İle Tepki Ver
76
21
11
5
3