Instagram Takipçi Satın Alma ve Beğeni Arttırma Yaparsanız Hesabınıza Ne Olur?

40
16
8
4
2
İngilizcede Instafollow, Instager yani Instagram takipçi arttırma servisleri sayesinde kısa sürede hesaplarımızın takipçi sayısını yüz binlere ulaştırabiliriz. Ama bu işlem size hiçbir şey kazandırmayacağı gibi hem paranızdan olmanıza hem de hesabınıza zarar vermekten başka hiçbir işe yaramaz. Peki Instagram takipçi hilelerinin zararları neler?

Instagram; günümüzde milyonlarca insanın kullandığı sosyal medya uygulaması. Özellikle 2012 yılında 1 milyar dolara Facebook’a satılan uygulama, o günden itibaren gelişimini ve popülerliğini arttırarak günümüze kadar geldi. Şu anda fenomenler için de ciddi bir gelir kapısı olan Instagram, birçok kullanıcının da kısa yoldan zengin olma hayallerini süslüyor.

Peki Instagram’da ünlü olmak, takipçi sayımızı arttırmak, kısa yoldan reklamlarla para kazanmak için ne yapılıyor? İnanın bunu biz de tam bilmiyoruz zira biliyor olsaydık şu anda ekipçe Miami sahillerinde turluyorduk. Instagram takipçi hilesi yaparak, beğeni ya da yorum satın alarak da yüksek etkileşimlere ulaşmak mümkün. Ancak bu işin bir de diğer yüzü var.

instahilecim

Herkesin hayalini kurduğu yüksek takipçili hesaplara maalesef bu kadar kolay ulaşamıyoruz. Zira ulaşsak bile bunun bir anlamı olmuyor çünkü Instagram takipçi hilesi veya Instagram beğeni hilesi aldığınız zaman, hesabınıza gelen kişiler sizin bizim gibi gerçek kişiler olmuyorlar. Bot adını verdiğimiz bu hesaplar, sistemi satın aldığınız kişi veya kişiler tarafından oluşturulmuş, herhangi kullanıcısı olmayan sahte hesaplar oluyor.

Instagram takipçi hileleri nasıl çalışıyor?

Instagram takipçi hilesi 2020

Instagram takipçi hileleri, bir havuz toplanan bot hesaplar sayesinde çalışıyor. Yani Instagram takipçi ve beğeni hileleri satan kişiler, tek tek yüzlerce, binlerce hesap açarak bu hesapları bot dediğimiz sistemlerine ekliyorlar. Ardından bu bot, sizin aldığınız sayı kadar size bu hesapları yönlendiriyor. 

Diyelim ki siz 1000 takipçi almak istiyorsunuz. Ücreti yatırdıktan sonra otomatik olarak bot, havuzundaki kullanılmayan 1000 hesapla sizin hesabınızı takip ediyor. Ama hesaplar tamamen boş ve hiç kimse tarafından kullanılmadığı için etkileşim, beğeni, yorum veya hikaye izlenmesi alamıyorsunuz. Ayrıca takipçilerinize bakan herhangi birisi de takipçi satın aldığınızı anlıyor.

Instagram takipçi, beğeni, izlenme satın almamak için 6 neden:

Sahte Instagram takipçileriyle hesabınızı kirletmeyin:

instagram.com

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Instagram hesabınızı takip eden hesaplar aslında içi boş ve gerçek insanlar tarafından kontrol edilmeyen hesaplar. Tamamen bot hesaplar olan bu hesaplar, sizin ümit ettiğiniz bol etkileşimli hesap maalesef kursağınızda kalabilir. Zira sizi takip eden bot hesapların size tek faydası takipçi rakamı olacak, o kadar.

Hesabınızın istatistikleri diğer doğal hesaplara göre çok dengesiz olacak:

instagram beğeni hilesi 2020, rihanna instagram, instagram sınırsız takipçi

Evet, bir diğer önemli husus ise hesabımızın istatistikleri.Tamam para bayıldık ve Instagram takipçi hilesi satın aldık, peki ya sonra? Sonrası hayal kırıklığı. Neden mi? Şöyle ki diyelim hesabınızı 10 bin kişi takip ediyor ve bunun 8 bini satın aldığınız bot takipçi. Yani 10 binden sadece 2 bini doğal takipçi dediğimiz, istediği için takip ediyor dediğimiz gerçek insanlar.

Bir gönderi attığınızda sadece 2 bin kişi üzerinden beğeni alacaksınız. Eee adama sormazlar mı kardeşim senin 10 bin takipçin var ama gönderilere gelen beğeni sayısı 5-10, ne iş diye? 2 milyon ve daha fazla takipçiye sahip Instagram hesapları üzerinden yapılan bir araştırmaya göre hesaplardaki etkileşim ortalaması şöyle;

  • 500 - 1000 takipçili hesaplarda ortalama %8 etkileşim,
  • 1000 - 10.000 takipçili hesaplarda ortalama %4 etkileşim,
  • 10.000 - 100.000 takipçili hesaplarda ortalama %2.4 etkileşim,
  • 100.000 - 1 milyon takipçili hesaplarda ortalama %1.8 etkileşim,
  • -1 milyon ve üzeri takipçili hesaplarda ise ortalama %1.7 etkileşim

Yani takipçi sayısı arttığı zaman hesabın etkileşimi de aynı ortanda düşüyor. Bunun en büyük sebeplerinden birisi ise takipçilerinin yarısı belki daha fazlası bot olduğundan dolayı kaynaklanıyor. Yani 1 milyon bot hesap yerine 1000 doğal takipçiniz olsun, size daha faydalı.

Gönderilerinizde son derece çirkin yorumlarla karşılaşabilirsiniz:

instagram hacker typer, likeleme instagram beğeni

Instagram takipçi hilesi alanların her 10 kişiden 7’sinin karşılaştığı vahim durumlardan birisi; spam yorum. Spam yorum dediğimiz bu zararlı yorumlar, hesabınızla alakalı ciddi sorunlara sebebiyet verebiliyorlar. Peki bu spam yorumlar ne ve neden oluyor? Spam yorumlar, diğer sayfaların, sitelerin reklamlarını yapan yorumlara deniliyor. Bu yorumlar genellikle illegal içerikli reklamlarla alakalı oluyor.

Bir tür siber saldırı olarak da nitelendirilen spam yorumlar, sizin Instagram beğeni ve takipçi hilesi almanızdan dolayı gerçekleşiyor. Örnek verecek olursak şayet; diyelim ki X satıcısından 10 bin takipçi aldınız. Sonra başka bir Y kişisi de gidip X kişisinden 10 bin yorum aldı. Eee bu yorumlar kimlerin hesabına yapılıyor? Tabii ki daha önce alışveriş yaparak hesabı bot sistemine kayıt olan kişilere yapılıyor.

Bot takipçi sayınız kısa süre sonra düşmeye başlar:

instagram tags

Bir kişi buldunuz ve ondan 10 bin takipçi aldınız ve takipçileriniz fazlasıyla hesabınıza geldi. Artık 10 bin takipçili bir hesabınız var. Kulağa ne kadar güzel geliyor değil mi? Üzgünüz ama sizi takip edenler bölümünde 10 bin sayısı en fazla 2-3 gün görürsünüz. Bot ve spam algoritması bulunan Instagram, bot hesapları algılayarak bu hesapları banlıyor. Haliyle sizin de takipçi sayınız ciddi oranda azalıyor. Yani 10 bin takipçi almanıza rağmen bu sayı birkaç gün sonra 5-6 binlere düşerse şaşırmayın çünkü aynı hızda düşmeye devam edecek.

Sahte takipçi almak, Instagram’ın kullanıcı haklarına aykırı:

instagram takipçi arttırma yolları, instagram video görüntüleme hilesi, instavideo

Instagram’ın bot hesaplara karşı bir algoritması olduğunu söylemiştik. Ayrıca şirketin kullanıcı hakları bildirgesine göre bot hesap ve spam yorumlar yasak. Yani şayet Instagram hesabınızdaki bot takipçileri algılarsa ki inanın bize algılayacak, sizin hesabınızı da askıya alacaktır. Çünkü siz Instagram’ın koyduğu kurallardan birisini çiğnemiş olacaksınız.

Sahte takipçiler sayesinde para kazanmak tam bir hayal:

instager, instahilecim, bayinsta, panelinsta, likeme takipçi, takipçi yurdu, takipçiler+

İyi iyi 100 bin takipçi aldım artık reklamlarla fena paralar kazanırım diyorsanız maalesef kötü bir haberimiz var; bu sadece hayal olarak kalır. Sebebi ise etkileşim alamayacağınız için sayfa istatistikleriniz yükselmeyecek ve reklam verenler de bu istatistiklere göre reklam verdiği için sizin hesabınıza reklam vermeyecekler. Üzgünüz ama gerçek bu.

Instagram’da takipçi ve beğeni sayılarını doğal yollarla arttırmak için öneri:

instagram takipçi hilesi 2019

Her ne kadar Instagram’da kısa yoldan fenomen olup reklamlardan hızlıca para kasmayı bilmiyor olsak da ufak çapta hesabınızın takipçi ve etkileşimini nasıl arttıracağınız konusunda birkaç öneri verebiliriz.

  • Etiket kullanın: Etiket sistemi, Instagram’ın olmazsa olmazlarından birisi. Zira gönderilerinize gireceğiniz uygun etiketler, hem Instagram’dan hem de Google’dan etkileşim kazandıracaktır.
  • Olmayanı yapın: Her ne kadar hemen hemen her konuda paylaşımlar yapan hesaplar olsa da güzel bir araştırmayla Instagram’da ne tür paylaşımların eksik olduğunu bulabilirsiniz. Mesela belki güzel araba paylaşımları yaparak bu türdeki büyük sayfaları geçemezsiniz ama fazla tarafından paylaşılmayan mumları paylaşarak insanların eksikliğini giderebilirsiniz.
  • Etkileyici fotoğraflar yükleyin: Instagram’ın asıl kurulma amacı fotoğraf paylaşım platformudur. Yani ne kadar iyi görseller, fotoğraflar yüklerseniz bu o kadar Instagram’ın hoşuna gidecektir.
  • Instagram’a ücretli reklam verin: Şayet hesabınıza takipçi hilesi almayı düşünüyorsanız onun yerine Instagram’a ücretli sponsor reklam vermeniz daha sağlıklı olacaktır. Unutmayın takipçi hileleri sizi bot hesaplarla takip ederken Intstagram ise düşük rakamlarla verdiğiniz reklamlar sayesinde sizi binlerce gerçek insana duyuracaktır.
  • Takibe takip yapın: Birçok Instagram kullanıcısının yaptığı gibi siz de birilerini takip ederek onların da sizi takip etmesini sağlayabilirsiniz.
  • Fenomen paylaşımların altına yorum yapın: Instagram’da yüz binlerce takipçisi olan kişilerin paylaştığı gönderilere yorum yazarak kendinizi duyurabilirsiniz.
  • Paravan bloglar kurun: Bu yöntem biraz da internet sitesi işlerini bilenleri ilgilendiriyor. Ama yine de belirtelim. Bloglar kurarak burada paylaştığınız yazılarınızla beraber Instagram hesabınızı da duyurabilirsiniz.
  • Rakiplerinizin takipçileriyle konuşun: Rakibiniz olarak belirlediğiniz Instagram hesaplarını takip edenlerle iletişime geçebilir ve sizin paylaşımlarınızın rakiplerinizden daha güzel, daha anlamlı olduğunu söyleyebilirsiniz.
  • Instagram hesabınızı Facebook hesabınıza bağlayın: Bu sayede sizin Instagram hesabınızdan haberi olmayan Facebook arkadaşlarınız da haberdar olacak ve sizi takip edeceklerdir.
40
16
8
4
2
Emoji İle Tepki Ver
40
16
8
4
2