Intel, Eskiden Giderdiğini İddia Ettiği Güvenlik Açıkları İçin Güncelleme Yayınladı

9
8
3
1
1
Intel, son dönemde işlemcilerde ortaya çıkan açıkları ortadan kaldırdığını söylediği bir yama yayınladı. Firmanın bu iddiasını siber güvenlik uzmanları yalanladı.

Bazı teknolojik ekipmanlar, yapılarından dolayı pek çok farklı sistemin parçası olabiliyor, çok farklı şekillerde kullanılabiliyor. Haliyle zaman zaman beklenmedik hatalar, açıklar ya da öngörülemeyen kullanımlardan kaynaklı aksaklıklar yaşanabiliyor. Intel için de durum çok farklı değil.

Firmanın işlemci çiplerinde geçen yıl çeşitli açıklar tespit edilmişti. Bu açıkların üzerine giden Intel, 2018 yılının Mayıs ayında yayınladığı güncelleme ile bu açıkları giderdiğini iddia etmişti. Güvenlik uzmanları ise çipleri tekrar inceledikten sonra durumun hiç de söylendiği gibi olmadığını ifade etmişti. 

intel

Hollanda’daki Vrije Universiteit Amsterdam’da görev yapan, orijinal açıkları keşfeden araştırmacılar ilk güncellemenin ardından sorunların sadece bazılarının çözüldüğünü söylemişti. 

O dönemde araştırmacılar, Intel’in en az 6 ay daha zamana ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Aradan geçen zaman 6 aydan fazla olsa da 2. güncelleme de sorunları çözmekte yetersiz kaldı. Yani Intel 2 defa açıkları kapattığını söylediği halde kapatamamış oldu.

Geçen yıl keşfedilen açıklar, bir hacker tarafından kullanılarak bilgisayarlar ve sunucular üzerindeki şifrelerin ve başka hassas bilgilerin çalınmasına neden olmuştu. 

Kaynak : https://mobilesyrup.com/2019/11/13/intel-patch-vulnerabilities-claimed-fixed/
9
8
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
8
3
1
1