iPhone 11 ve Huawei Mate 30, Hızlarıyla Diğer 2019 Model Telefonları Sollayacak

29
13
3
2
1
Son zamanlarda başı sorunlardan kurtulmayan Huawei ve bir diğer teknoloji devi Apple, piyasaya sürecekleri yeni amiral gemileriyle yılın en hızlı işlemcilerine sahip olacak.

Yılın ikinci yarısında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 11 ve Huawei Mate 30, bir ay aralıklarla satışa çıkmaya hazırlanıyor. iPhone 11 Eylül, Huawei Mate 30 ise Ekim ayında kullanıcıların beğenisine sunulduğu zaman iki telefon da bu yılın en hızlı işlemcilerini kullanacak. Bunun yanı sıra iPhone'un A13 işlemcisiyle bu ikili arasındaki en güçlü cihaz olması bekleniyor. 

Aynı olayın bir sene önce yaşandığını da görmüştük. Huawei, mobil cihazlar için 7 nm işlemciyi duyuran ilk şirket olmuştu ve Mate 20’ye gücünü veren Kirin 980’i kullandı. Bundan birkaç gün sonra Apple, dünyanın ilk ticari 7 nm işlemcisini piyasaya sürdü. 

TSMC, bu yıl EUV litografisini kullanarak yeni bir 7 nm yonga türü üretiyor. Digimites’ın raporlarına göre, şirket seri üretime başladı. Ayrı olarak MyDrivers, Kirin 985’in 7 nm EUV teknolojisini kullanan ilk yonga olacağını ve Apple’ın A13’ünün de aynı iyileştirmeyi alacağını söyledi. Geçen yıl olduğu gibi Apple, yeni nesil işlemci teknolojisine sahip bir ürünü piyasaya süren ilk telefon satıcısı olacak. 

MyDrivers ayrıca TSCM’nin, ABD’deki kısıtlamalara rağmen Huawei’ye parça tedarik etmekten vazgeçmeyeceğini belirtti. Uluslararası şirketler bu yasağa uymak zorunda değil ancak buna rağmen bazı şirketler bu yasağa uyuyor. Bunlardan biri Huawei’nin kritik partnerlerinden biri olan ARM. ARM’nin teknolojisinin bir kısmı ABD’de geliştirildiğinden ötürü artık Huawei’ye destek vermeyi kesti. Raporların gösterdiğine göre, ARM bütün çalışanlarına Huawei’ye Kirin’in geliştirilmesinde yardımcı olmaması konusunda talimat verdi. 

Kaynak : https://bgr.com/2019/05/27/iphone-11-specs-vs-huawei-mate-30-7nm-euv-a13-and-kirin-985-cpus/
29
13
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
13
3
2
1