iPhone 15 Serisine Gelmesini Beklediğimiz Tüm Renk Seçenekleri: iPhone'lar Artık 'Gold' Olmayacak...

13
5
2
2
1
Eylül ayı yaklaşırken iPhone 15 serisi ile ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. Gelen son haberler, iPhone 15 ile iPhone 15 Pro modellerinin hangi renk seçeneklerine sahip olacağı ve olmayacağı hakkında şaşırtan iddialar ortaya koyuyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın eylül ayında tanıtacağı iPhone 15 ailesinin 'Pro' modelleri, çok büyük olasılıkla titanyum kasa ile gelecek. Yeni gövde ile telefonların dayanıklılığı artarken ağırlıklarının azalmasına yardımcı olacak. Ancak gelen son haberler, Apple'ın titanyum kasa ile 'Gold iPhone' devrinin en azından bu yıl için kapanacağını gözler önüne seriyor.

Apple, akıllı telefonlarında yıllardır "gold" renk seçeneği sunuyor. Bu seçenek, pek çok tüketici tarafından da beğeniliyor. Ancak son iddialar, gold renk seçeneğinin iPhone 15 ailesinde mevcut olmayacağını öne sürüyor. Apple'ın neden böyle bir karar aldığı bilinmezken yapılan araştırmalara göre özellikle Çin gibi devasa pazarlardaki en popüler renk seçeneklerinden biri gold. 

Peki iPhone 15 serisinde hangi renk seçenekleri bulunacak?

Son birkaç senedir Apple, iPhone renk seçeneklerinde farklı bir yol izliyor. İlk çıkışında 5 renk ile sunulan cihazlar, ilerleyen dönemlerde satışları artırmak için olsagerek 6. bir renk daha çıkarıyordu. Apple'ın iPhone 15 serisi için de buna benzer bir yol izleyeceği tahmin ediliyor. Ortaya çıkan sızıntılar, aynı zamanda kasa renkleriyle aynı olacak şarj kablolarının da piyasaya sürüleceğini gösteriyor. 

Sızdırılan kablolara bakıldığında cihazların 5 renk ile sunulacağı tahmin ediliyor. Bunlar; Gece Yarısı/Siyah, Yıldız Işığı/Beyaz, Sarı, Mavi ve Turuncu/Mor Pembe.

Ancak şu anda Turuncu renk üzerinde farklı iddialarr da mevcut. Sızdırılan turuncu renkli kablo, daha önceki fotoğraflarda belli belirsiz bir pembe rengini işaret ediyordu. Bu nedenle renklerden birinin 2018 modeli iPhone XR'daki mercan rengine daha yakın olabileceği düşünülüyor. 

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max

Renk seçenekleri demişken iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerine de değinmeden geçmeyelim. Sektör kaynakları bu cihazlar için renklerin biraz daha soğuk tonlarda olacağını öngörüyor. Sızıntılar iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max için renk seçeneklerinin; Koyu Mavi, Gümüş-Gri, Uzay Siyahı ve Titanyum olacağını söylüyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2023/07/03/iphone-15-colors-rumor/
13
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
5
2
2
1