İtalya Grand Prix’in Sıralama Turlarında Pole Pozisyonu Hamilton'un Oldu

8
6
2
0
0
Ülkemizin yeniden takvime dahil olmasıyla beraber gösterilen ilginin de büyük oranda arttığı Formula 1’de İtalya Grand Prix’inin sıralama turları tamamlandı. Yarışa Mercedes’in Büyük Britanya’lı pilotu Hamilton ilk sırada başlayacak.

Hemen hemen her spor dalı gibi pandemiden ağır şekilde etkilenen Formula 1’de de etkinlikler daha sıkışık bir takvime sığdırılmıştı. Yarış takviminde de pek çok değişiklik yapılırken Türkiye de bir kez daha takvimde kendine yer bulmuştu.

Formula 1’de sezonun sekizinci yarışı, İtalya’nın Monza kentiyle aynı ismi taşıyan Monza pistinde gerçekleştirilecek. Yarış öncesi gerçekleştirilen sıralama turlarında pole position olarak adlandırılan en ön sırayı Lewis Hamilton elde etti.

Hamilton, dalyaya bir adım daha yaklaştı

hamilton

Kariyerinde 6 Formula 1 şampiyonluğu gibi etkileyici bir başarı bulunan Lewis Hamilton, bugün gerçekleştirilen sıralama turlarında ilk sırayı aldı. Pole position’ı 1.18.887’lik dereceyle elde eden pilot, bu derecesiyle pist rekorunu da kırmayı başarmış oldu. 

Formula 1’in son yıllardaki en önemli isimlerinden olan Hamilton, böylece kariyerinde 94. defa bir yarışa en ön sıradan başlama hakkını elde etmiş oldu. Büyük Britanyalı pilotu, ondan saniyenin binde 69’u kadar daha yavaş olan Mercedes takımından takım arkadaşı Valtteri Bottas takip etti. Üçüncü sırayı ise 1.19.695 ile McLaren ekibinden Carlos Sainz elde etti.

Yarış yarın TSİ 16:10’da

hamilton pole position

Formula 1’de sezonun 8. ayağı olan Monza Grand Prix’i yarın, Türkiye saati ile 16:10’da başlayacak. Son 6 yarıştan 5’inde zirveyi kimseye kaptırmayan Hamilton, Monza’da da en ön sıradan başlayacak. 

Monza pisti 5 bin 793 metrelik uzunluğa sahip bir pist ve yarış da 53 tur üzerinden gerçekleştirilecek. Yarış öncesinde pilotlar klasmanında Hamilton 157 puanla 1. sırada yer alırken onu Red Bull Racing Honda’dan Verstappen (110 puan), Mercedes’ten Bottas (107) takip ediyor. Sezonun bir sonraki ayağı da yine İtalya’da gerçekleştirilecek.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/dunyadan-spor/italya-grand-prixsinde-pole-pozisyonu-hamiltonin/1964086
8
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
6
2
0
0