Yolun Açık Olsun Paşam: Amazon Kurucusu Jeff Bezos, Bugün Uzaya Çıkacak

42
18
7
5
0
Amazon kurucusu Jeff Bezos’un uzun süredir beklediğimiz uçuş günü geldi çattı. Bezos ve beraberindeki üç kişi, Blue Origin’in uzay aracıyla uzaya çıkacak. Biz de bu uçuş hakkında bilmeniz gereken her şeyi listeledik.

Dünyanın en zengin insanı olan Amazon ve Blue Origin’in kurucusu Jeff Bezos, birkaç hafta önce herkesi şaşırtan yeni bir açıklama yapmıştı. Bezos, Instagram’dan yaptığı paylaşımda kardeşiyle birlikte uzaya çıkacağını duyurdu. Jeff Bezos ve kardeşine iki yolcunun daha eşlik edeceği de açıklandı. Tarih olaraksa 20 Temmuz belirlenmişti.

İşte milyarder iş adamı Jeff Bezos’un uzaya çıkacağı gün sonunda geldi. Apollo 11’in Ay’a iniş yaptığı günün 52. yıl dönümünde yapılacak olan uçuş, bugün 16.00’da başlayacak (Herhangi bir sorun görülmezse). Peki, Jeff Bezos nasıl uzaya çıkacak? Jeff Bezos’la birlikte kimler uzaya çıkıyor? Bu 5 kişi, uzaya çıkınca ne yapacak? Gelin, bu soruların ve dahasının cevabını verelim.

Jeff Bezos, uzaya çıkan ilk milyarder olmayacak:

jeff bezos

Jeff Bezos, duyurusunu yaptığında araya giren olmasaydı uzaya çıkan ilk milyarder olacaktı. Fakat Bezos’un duyurusunun ardından Virgin Galactic'in kurucusu Richard Branson devreye girdi ve geçtiğimiz hafta uzaya başarılı bir şekilde çıktı. Böylelikle uzaya çıkan ilk milyarder unvanının sahibi Richard Branson oldu.

Jeff Bezos, uzaya nasıl çıkıp geri gelecek?

blue origin

Jeff Bezos, kardeşi ve beraberindeki iki kişi, Blue Origin’in ‘The New Shephard’ isimli uzay aracında yer alacak. Uzay aracını taşıyan roket, dörtlüyü uzay sınırı olarak bilinen 100 kilometre yüksekliğe çıkaracak. Yeniden kullanılabilir olan bu roket ve kapsül, bugün üçüncü uçuşunu gerçekleştirecek. Blue Origin, bu sistemi yolcular olmadan 15 kez otonom uçuşlarda denedi.

Hemen hemen 100 kilometre yüksekliğe ulaşıldığında kapsül ve roket birbirinden ayrılacak. Roket, SpaceX’in roketleri gibi yeniden yeryüzüne dönecek. Bu sırada kapsül, Richard Branson’ın uçuşundaki gibi uzayda yerçekimsiz ortamın hissedilmesini sağlayacak birkaç dakikalık zaman dilimi sunacak. Bu birkaç dakikanın ardından kapsül de yeryüzüne inişine başlayacak.

Uçuştaki dörtlü kimlerden oluşuyor?

blue origin

  • Jeff Bezos (Amazon ve Blue Origin kurucusu)
  • Mark Bezos (Jeff Bezos’un ‘en iyi arkadaşım’ dediği kardeşi)
  • Mary Wallace Funk (ABD’nin ilk kadın hava güvenliği müfettişi, eski pilot, uzaya giden en yaşlı isim olacak.)
  • Oliver Daemen (18 yaşında, Hollandalı fizik öğrencisi, 28 milyon dolara satılan son koltuğun sahibi uçuşa katılamayacağını ifade edince yerine geçti. Uzaya gidecek en genç isim olacak.)

Dört kişi uzaya ulaştığında ne yapacak?

Aslında ‘uzaya ulaşmak’ dışında başka hiçbir şey yapmayacaklar. Dört kişi de hedeflenen yüksekliğe geldiğinde kemerlerini çıkaracak ve yerçekimsiz ortamda süzüle süzüle uzay aracının pencerelerinden bize, aşağıya bakacaklar. Birkaç dakikalık manzara ve muhtemel motivasyon konuşmalarının ardından iniş başlayacak.

Bu uçuşu nasıl izleyebilirim?

bezos uzay

Bugün TSİ 16.00’da yeryüzünden ayrılacak Jeff Bezos’un uzay uçuşunu Blue Origin’in kendi internet sitesi üzerinden veya YouTube kanalından canlı olarak takip edebilirsiniz. Yayın, TSİ 14.30’da başlayacak.

42
18
7
5
0
Emoji İle Tepki Ver
42
18
7
5
0