'Kanlı Ay Tutulması' Yarın Gerçekleşecek: 2025'e Kadar Bir Daha Olmayacak!

14
3
2
0
0
2025 yılına kadar gerçekleşecek son Kanlı Ay Tutulması, yarın gözlemlenecek. Tutulma, ülkemizden ne yazık ki gözlemlenemeyecek.

2022 yılı amatör ve profesyonel gözlemciler için bol bol nadir olaya ev sahipliği yaptı. Güneş Sistemi’ndeki beş gezegen haziran ayı boyunca Dünya’dan görülebilir oldu, mayıs ayında da efsanevi manzaralara yol açan Kanlı Ay tutulması gerçekleşti.

Fakat 2022, sadece bu olaylarla sona ermeyecek. 8 Kasım Salı günü, yılın son Ay Tutulması gözlemlenecek. Üstelik tutulma, Türkiye’den izlenemeyecek. Gelin, Ay tutulmasını nasıl ve ne zaman gözlemleyebileceğinizi anlatalım.

Kanlı Ay tutulması ne zaman başlayacak, Ay ne zaman bakır renge bürünecek?

kanlı ay

Ay’ın bakır renge bürüneceği Ay tutulması, Doğu Asya, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika'dan gözlemlenebilecek. Tutulma, 8 Kasım TSİ 11.02’de başlayacak.

kanlı ay

Ay, saat 12.09’da Dünya’nın gölge konisine girmeye başlayacak ve 13.17’de tamamıyla girmiş olacak. Saat 13.59’da ise Ay, tutulma ortasına ulaşarak bakır renge bürünecek. Tam tutulma, saat 14.41’de tamamlanacak. Saat 15.52’de Ay, yarı gölgeden çıkacak ve tutulma sonlanacak.

Tutulma, 2025'e dek göreceğimiz son Kanlı Ay tutulması olacak:

8 Kasım'da görülecek olan Kanlı Ay tutulması, 2025 yılına kadar göreceğimiz son tutulma olacak. Bir sonraki Kanlı Ay tutulması, 13-14 Mart 2025'te meydana gelecek.

Ay tutulması nasıl gerçekleşiyor?

  • 8 Kasım tam Ay tutulması böyle yaşanacak. (TimeandDate.com)

 ‘Ay tutulması’ olarak andığımız bu olayda Dünya, Güneş ve Ay’ın ortasına geçerek Ay’a gelen ışığın bir kısmını veya tamamını engelliyor. Tutulma, parçalı, tam veya yarı gölge olarak gerçekleşebiliyor.

ay tutulması

  • TimeandDate.com grafiği, Türkçe'ye çevrildi.

8 Kasım’da görülecek olan tam tutulma sırasında Ay, Dünya’nın gölge konisinin içine tamamen giriyor ve böylece Dünya’nın gölgesi tamamen Ay’ın üzerine düşüyor.

14
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
0
0