Koşmayı Sanata Çeviren Sporcunun Harita Uygulamasında Çizdiği Muhteşem Resimler

113
19
11
4
4
Bu sanatçı-sporcu, koşmayı bir sanat aracına çevirmiş durumda ve koşarak, haritalar uygulamasında resimler çiziyor. Koşu parkurlarının sonunda ortaya çeşitli illüstrasyonlar çıkıyor.

Koşu parkuru belirlerken bizim gibi insanlar bazı şeylere dikkat eder: Temiz bir çevre olsun, rahatça spor yapabilelim, mümkünse ağaçlar ya da deniz olsun ki temiz hava alalım gibi kıstaslarımız vardır. 

San Francisco’da yaşayan Lenny Maughan ise koşu parkurlarını, haritadan bakıldığında belli bir şekil oluşturabilecek sekilde seçiyor. Sanatçı-sporcu şimdiye kadar koşarak 53 çalışma yaptı. Bazı illüstrasyonları basit kalp şekilleri olan Maughan, bazı ‘eserlerinde’ ise Kahlo illüstrasyonu ve Enterprise uzay gemisi gibi karmaşık figürler oluşturdu.

koşu

Maughan, ilk başta amacının böyle bir şey yapmak olmadığını ancak tracking uygulamalarının yangınlaşmasıyla birlikte koşucuların, bir Rorschach testindeymiş gibi desenler görmeye başladıklarını söylüyor. Maughan, çoğu koşucunun erkeklik organları çizdiğini, kendisinin ise farklı bir şey yapmak istediğini söylüyor.

harita uygulaması

İlk olarak Vulcan selamı çizen sporcu, ölçek büyüdükçe daha net çizimler yapılabildiğini söylüyor. Maughan, güzergahlarını ilk önce kağıt kalem yardımıyla elle çıkarıp daha sonra da yollara düşüyor. Yıllardır bölgede yaşayan Maughan, bölgenin sosyal yapısına uygun eserler çıkartıyor.

Aşağıdaki haritada, USS Enterprise yer alıyor.

Sporcunun rahmetli Leonard Nimoy anısına yaptığı Vulkan selamı da şöyle:

Burada da bir waribashi görüyoruz. Chopstick ona Amerikalıların taktığı isimdir. 

Domuz olmazsa yeterince Amerika olmazdı, adamların Kevin Bacon diye idolü var.

Sporcu bu çalışmasında kendisini resmetmiş gibi duruyor.

Bir önceki görselde galiba bu ablaya koşuyor. 

Burada da eyaletin İrlandalı/İrlanda asıllı vatandaşlarına selam durulmuş gibi.

623723 numara ayak nasıl olur? Böyle. (Kalıbına göre 632722 de oluyor.)

Kaynak : https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2019/jul/28/san-francisco-runner-artwork-frida-strava
113
19
11
4
4
Emoji İle Tepki Ver
113
19
11
4
4