'Sen Büyüyünce Araba mı Olucan?' Dedirten Küçük Otomobil Modelleri

54
13
5
5
4
Küçük araçlar, birçok insan tarafından oldukça sempatik olarak değerlendiriliyor. Otomobil üreticileri de uzun yıllardır küçük tasarımlı araçlar üretmeye devam ediyorlar. Bu içeriğimizde, farklı otomobil üreticileri tasarımdan geliştirilen küçük araba modellerini inceliyoruz.

Küçük arabalar, sevimliliklerini farklı ve ilginç tasarımlarına borçlular. Gün geçtikçe büyüyen araç tasarımlarının yanında küçük araçlar, oldukça sempatik görünüyorlar. İnsanların bu araçlara yönelmesinin herhalde ilk sebebi de bu sempatik tasarımları oluyor. 

Bu araçların tasarımları sempatik olduğu kadar büyük bir zekayı da barındırıyor. Tasarımcılar, bu küçük araç tasarımını olabilecek en verimli şekilde kullanmak zorunda kalıyorlar. Bazı küçük araba modelleri, araç hacmini kullanmak konusunda rakiplerini çok zorluyorlar. Bu listemizde, farklı üreticilerden küçük otomobil tasarımlarına göz atıyoruz.

Suzuki Hustler (2014)

Suzuki Hustler

Suzuki Hustler, Japonya’nın kei araçları kategorisinde bulunuyor. Kei kategorisindeki araçlar, boyutları ve düşük fiyatlarıyla cazibe oluşturuyorlar. Japonya, vatandaşlarının büyük arabalardan vazgeçerek daha küçük araçları kullanması için düşük vergi gibi bir takım teşvikler sunuyor. Suzuki Hustler, 52 beygir gücü, 658cc motoru ile kullanıcılarını bekliyor.

Geely LC (2008- 2016)

Geely LC

Listemizdeki bir diğer küçük araç, Geely’nin LC modelinin 2008 ve 2016 yılları arasında üretilen sürümü. Çin merkezli otomotiv üreticisi olan Geely, LC model araçlarının ön kısmını bir pandanın yüzünü andıracak şekilde tasarladı. Aracı gördüğünüzde gerçekten aklınıza ilk gelen şey bir panda oluyor. Aracın farları, farlarının etrafı ve radyatör ızgarası, pandanın yüz hatlarına benzetildi. 

Geely LC’nin bileşenleri, pazardan pazara değişiyor. Ancak aracın alıcıları üç ve dört silindirli motorlara sahip modellere ulaşabiliyor. Geel LC’nin üretimine 2016 yılında son verildi. Geely, LC’nin arkasından ürettiği araçlarda daha büyük tasarımları tercih etti. 

Renault Twingo (Üçüncü jenerasyon, 2014)

Renault Twingo

Renault’un Twingo araçları çok uzun zamandır insanlar tarafından sevilerek kullanılıyor. Ancak 2014 yılında üretilen Twingo’nun üçüncü nesil araçları, diğerlerine göre çok daha sevilen bir tasarıma sahipti. 

Bu küçük tasarımlı araç, arka kısmında bulunan motoru ve dört kapısı ile görenlerin gülümsemesine neden oluyordu. Renault Twingo’un satışına şu anda Avrupa’da devam ediliyor. Renault Twingo, 2014’ten 2019’a kadar Smart ForTwo ile aynı mekanik bileşenleri kullanıyor

Fiat 500 

Fiat 500

Hemen hemen Ford’un F-150 pickupının arkasına sığabilecek büyüklükte olan Fiat 500, İtalyan otomotiv üreticisinin ürettiği en sevimli otomobillerden biri. İlk Fiat 500, 1957 yılında tanıtıldı. Fiat 500’ün dört kişilik gövdesinin uzunluğu ise sadece 294 cm’ydi. Fiat’ın yetenekli tasarımcıları, eski model araçlarına dönerek Fiat 500’ü tekrar üretmeye karar verdi.

Google Firefly (2014- 2017)

Google Firefly

2010’larda yapılan en şirin araba, daha önce var olan bir otomobil üreticisinden gelmedi. Bu şirin tasarımlı araçlar, bizler tarafından sempatik bulunmakla beraber muhtemelen aynı yollarda bulunan diğer sürücüler tarafından sempatik bulunmuyor olabilir. Zira Google Firefly, sadece 40 km/s hıza ulaşabiliyordu.

Google, otonom sürüş tarihinin önemli araçlarından biri olan Firefly için bir süre çalıştı. Google, Firefly’ı kendi aracını üretmek için değil, kendi otonom araç yazılımlarını geliştirmek için yapmıştı. Bir süre sonra proje, Google tarafından rafa kaldırıldı.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/the-cutest-cars-from-around-the-world/
54
13
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
54
13
5
5
4