Sosyal Medyadan Gönderilen Küfürlü Mesajın Ardından Belediyeden Açıklama

90
15
8
3
3
Dün gece telefonlarında İstanbul Küçükçekmece Belediyesi’nden gelen SMS’i açan kullanıcılar dumura uğradı. Gönderilen mesajda İngilizce bir şekilde küfür ve argo bulunuyordu. Belediye, gönderilen mesaj ile ilgili bir açıklama yaptı.

Telefon kullanıcıları kimi zamanlar yanlış kişilere yanlış mesajlar gönderebiliyorlar. Bu durum bazen kötü sonuçlara yol açıyor olsa da gayet olağan bir durum zira bir anlık gözden kaçırma veya yanlış tıklama sonucunda mesaj yanlış yerlere ulaşabiliyor. Bu durum, eğer mesajın içeriği çok da masum değilse karşı tarafı dumur edebiliyor ancak kişiler arasında bunu çözmek için konuşmak yetiyor. Dün gece yaşanan olayda ise mesajı alan kişiler resmen şoka uğradı.

İstanbul Küçükçekmece Belediyesi tarafından dün gece saatlerinde insanlara İngilizce bir mesaj gönderildi. Mesajın içeriğini burada paylaşamıyor olsak da içeriğin hiç masum olmadığını belirtelim. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan vatandaş ne yapacağını bilemeyip internetten mesajın ne anlama geldiğini araştırınca çok daha büyük bir şoka uğradı. İçerisinde argo tabirler barındıran mesajın sonundaki ibare Küçükçekmece Belediyesi’nin hack'lendiğinin düşünülmesine sebep oldu. Belediye ise böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve SMS hizmeti aldıkları kurumun siber saldırıya maruz kaldığını belirtti.

İstanbul Küçükçekmece Belediyesi, konuyla ilgili açıklamada bulundu

Küçükçekmece Belediyesi

Küçükçekmece Belediyesi, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Gönderilen mesajın sonunda sistemin hack'lendiği belirtilmişti. Belediye, “12/12/2019 05.41’de gerçekleşen SMS bildiriminde, kurumumuzun dışarıdan aldığı SMS hizmeti kapsamında yaşanan bir olumsuzluk olmuştur. Belediyemizin mevcut veri altyapısı yedi katmanlı bir güvenlik sistemi ile korunmaktadır ve uluslararası ISO27001 bilgi güvenliği standartlarının tüm koşullarını sağlamaktadır” açıklamasında bulundu.

Atılan mesajdan sonra kişisel verilerinin tehlike altında olduğunu düşünen vatandaşları da düşünen belediye, “Kurumumuz bilişim altyapısı ile korunan hiçbir kişisel veride kayıp veya sızıntı olmadığını tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz” açıklamasını yaparak vatandaşları rahatlattı. Sonuç olarak belediyedeki hiçbir verinin ele geçirilmediği ve hack'lenen firmanın dışarıdan alınan SMS hizmeti kurumu olduğu ortaya çıktı.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/belediyeden-gelen-ingilizce-kufurlu-mesaj-vatandasi-soke-etti-5506217/
90
15
8
3
3
Emoji İle Tepki Ver
90
15
8
3
3