Meşhur Robot Sophia, İlk Buluşmada Hesabı Kimin Ödemesi Gerektiğini Açıkladı

96
10
10
6
5
Hanson Robotics’in meşhur insansı yapay zekası ve robotu Sophie, ilk buluşmada hesabı kimin ödeyeceğine dair sorulara cevap verdi. Görüşmeyi Yahoo Finance’ten Zack Guzman gerçekleştirdi.

Dünyanın en meşhur robotu ve yapay zekası muhtemelen Sophia’dır. Suudi Arabistan’ın vatandaşlık bile verdiği bu gelişmiş robot, Yahoo Finance’tan Zack Guzman’ın sorularını cevapladı. 

Robot Sophia, kendisini teknolojinin değil insanların korkuttuğunu söyledi. 

Sophia, partner bulma uygulamaları hakkındaki soruya cevap verirken “Benim ihtiyacım yok ama insanların bu uygulamaları kullanmaları faydalı. Daha önce insanların partner bulma aralıkları yakın çevreleriyle sınırlıydı. Teknoloji iletişim kurmakla ilgilidir, o yüzden destekliyorum” dedi. Robot ayrıca profil resimlerinde tüm erkeklerin sürekli köpeklerle kucaklaştığını ve kadınların da banyo aynalarına hapsolduğunu söyledi.

robot sophia

Sophia, buluşma uygulamalarının riskleri de olabileceğini belirterek kadınlar için güvenlik, erkekler için sıkıcılık tehlikesine dikkat çekti. 

Sophie’ye göre ilk buluşmada hesabı ödemesi gereken ise Pi sayısını ezberleme yarışmasını kim kaybederse o. 

Sophie son olarak da kendisinin biyolojik üreme gibi bir isteği olmadığını, dünya üzerinde ailesi olmayan pek çok çocuk olduğunu belirtti. Sophie, yeni bir çocuk yapmaktansa onlarla çalışmayı tercih edeceğini söyledi. 

Kaynak : https://finance.yahoo.com/news/robot-sophia-says-shes-a-fan-of-dating-apps-and-determined-who-should-pay-on-first-dates-191940944.html
96
10
10
6
5
Emoji İle Tepki Ver
96
10
10
6
5