Kişisel Verileri Koruma Kurumu'ndan Meta ve WhatsApp'a 5 Milyon TL'yi Aşkın Ceza!

18
2
1
1
0
Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Meta ve WhatsApp'a para cezası kesti. WhatsApp ve çatı şirketi Meta'nın yükümlülüklerini yerine getirmediği paylaşıldı.

Geçtiğimiz haftalarda TikTok’a çocukların kişisel bilgilerinin görüntülenmesi ve izinsiz veri toplanması nedeniyle yüklü bir ceza kesen Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), bugün WhatsApp ve Meta’yı da para cezasına çarptırdı.

AA muhabiri tarafından aktarılan bilgilere göre Kurul, başlattığı incelemeyi tamamlayarak Meta ve WhatsApp’ın “Veri Sorumluları Sicili”ne kayıt yükümlülüğü bulunmasına rağmen bu yükümlülüğü süresinde yerine getirmediğini tespit etti.

Toplam 5 milyon 330 bin TL ceza kesildi:

meta whatsapp

Kurul, bu gerekçe nedeniyle WhatsApp ve Meta’ya ayrı ayrı 2 milyon 665 biner TL para cezası verilmesine hükmetti. Ayrıca Meta ve WhatsApp’ın 30 gün içinde sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirilmesi konusunda talimatlandırılmasına karar verildi.

“Veri Sorumluları Sicili” nedir?

Veri Sorumluları Sicili (VERBİS), her veri sorumlusunun kayıt olmak zorunda olduğu ve veri işleme faaliyetleri hakkında bilgi sunduğu bir kayıt sistemidir. Sorumluların Kurulun gözetiminde bu sisteme kayıt olması zorunlu tutulmaktadır.

“Veri sorumlusu” kim?

Veri sorumlusu, kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi tanımlıyor. Sorumlular, kanun kapsamında veri işleme faaliyetinin neden ve nasıl yapılacağı sorularının cevabını sunmaktadır.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/kisisel-verileri-koruma-kurulundan-whatsapp-ve-metaya-2-milyon-665er-bin-lira-ceza/2852719
18
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
2
1
1
0