Ve Mutlu Son: Microsoft, Activision Blizzard'ı Resmen Satın Aldı!

31
4
1
0
0
Microsoft, 20 aydır devam eden Activision Blizzard satın alım sürecini resmen tamamladı. Activision Blizzard, artık resmen Microsoft bünyesinde!

Sabah saatlerinde, uzun zamandır gündemi meşgul eden, tarihin en büyük satın alımlarından bir tanesi olarak gösterilen Microsoft - Activision meselesinde resmen sona gelindiğinden bahsetmiştik. Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA), Microsoft'un Activision'ı satın alması için onay veren son mührü de vurduğunu, artık Microsoft'un önünde hiçbir engel kalmadığını belirtmiştik.

Şimdiyse milyonlarca oyunseverin beklediği o açıklama resmen geldi. Microsoft, Activision Blizzard'ı resmen satın aldı. Activison Blizzard, 68.7 milyar dolar karşılığında Microsoft bünyesine katıldı. 20 aydır devam eden süreç, artık resmen geride kaldı.

Xbox patronu Phil Spencer'dan ilk açıklama!

Microsoft, Activision Blizzard'ı resmen satın aldı

20 ayın yorgunluğunu üstünden atan Xbox patronu Phil Spencer, konuyla ilgili şöyle konuştu:

Oyun oynamayı seviyoruz. Oyunlar oynuyoruz, oyunlar yaratıyoruz ve oyunun bireysel, kolektif ve topluluk olarak hepimiz için ne kadar önemli olduğunu ilk elden biliyoruz. Ve bugün, Activision Blizzard'ı ve ekiplerini Xbox'a resmen davet ediyoruz.

Tek bir ekip olarak öğreneceğiz, yenilikler yapacağız ve oyun keyfini ve topluluğunu daha fazla insana ulaştırma sözümüzü yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunu, herkesi ellerinden gelenin en iyisini yapmaya teşvik etmeye çalışan, herkesin memnuniyetle karşılandığı ve devam eden Herkes için Oyun taahhüdümüze odaklanan bir kültür içinde yapacağız.

Microsoft, gelir açısından dünyanın en büyük üçüncü video oyun şirketi oldu!

Microsoft

Microsoft, geçmişte bu kadar büyük bir satın alma yapmadı. Linkedln'e 27 milyar dolar ödeyen şirket, Activision Blizzard'da bunun iki katından fazlasını ödemiş oldu. Microsoft, satın alma duyurusu sırasında Tencent ve Sony'den sonra, gelir açısından dünyanın en büyük üçüncü video oyun şirketi hâline geldiğini belirtti. Hepimiz, an itibarıyla tarihe tanıklık ediyoruz.

Call of Duty, Diablo, Overwatch ve hatta Candy Crush... Artık hepsi Microsoft'un!

Yukarıdaki tabloda, Microsoft'un video oyun sektörüne ilişkin organizasyon şemasını görüyorsunuz. Geçmişte, Microsoft'un kendi Xbox Game Studios şirketi zaten vardı. 2021'de ise Bethesda'yı Microsoft bünyesinde gördük. Şimdiyse Call of Duty serisinin geliştiricisi Activision, Diablo ve Overwatch gibi oyunların sahibi Blizzard ve Candy Crush ile Farm Heroes Saga gibi mobil oyunların sahibi olan King, Microsoft bünyesine katılmış oldu.

Çalışmalar başladı: Xbox Game Pass'e yepyeni oyunlar geliyor!

Microsoft, Activision'ı resmen satın aldı

Phil Spencer, yeni dönem için bugün itibarıyla çalışmaya başladıklarını söyledi. Bu bağlamda; Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının ilk etkilerini, Xbox Game Pass aboneliği için göreceğiz. Zira Microsoft, bu abonelik paketine Activision Blizzard oyunlarının hepsini ekleyecek. Phil Spencer, bununla ilgili şöyle konuştu:

Bugün sevilen Activision, Blizzard ve King serilerini Game Pass ve diğer platformlara getirmek için çalışmaya başlıyoruz. Önümüzdeki aylarda ne zaman oynamayı bekleyebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi paylaşacağız. Heyecanlı olduğunuzu biliyoruz ve biz de öyleyiz.

Microsoft'un Activision Blizzard satın alımı için hazırladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://www.theverge.com/2023/10/13/23796552/microsoft-activision-blizzard-cma-approval-uk
31
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
4
1
0
0