Microsoft, Paint Uygulamasını 'İsteğe Bağlı Özellikler' Kategorisine Taşıyor

19
6
2
2
1
Windows'un piyasaya sürüldüğü ilk yıllardan beri aktif olarak kullanılan ve Microsoft için ikonik bir uygulama haline gelen Paint, 2020 yılında "İsteğe Bağlı Özellik" kapsamına alınacak.

Microsoft'un efsaneleşen uygulamalarından bir tanesi olan Paint, geçtiğimiz dönemlerde işletim sisteminden kaldırılacağına dair haberlerle gündem olmuştu. Ancak daha sonralardan Microsoft'un, Paint uygulamasını öldürmeyeceği hatta güncellemeye devam edeceği ortaya çıkmıştı.

Paint'i emekliye ayırmaktan vazgeçen Microsoft'tan şimdiyse yeni bir hamle geldi. Microsoft'un bu hamlesine göre bundan sonra Paint'in yüklenip yüklenmeyeceği kullanıcıların inisiyatifinde olacak.

windows 10 paint

Microsoft'un önümüzdeki yılın başlarında Windows 10 kullanıcılarının hizmetine sunacağı "Windows 10 20H1" güncellemesinin önizleme sürümünden elde edilen verilere göre Paint, ilerleyen dönemlerde "İsteğe Bağlı Özellikler" kategorisine taşınacak. Böylelikle Microsoft'un klasikleşmiş Paint uygulaması, sadece uygulamayı kullanmak isteyen Windows 10 kullanıcıları tarafından bilgisayarlara yüklenecek.

Microsoft'un bu hamlesi aslında hem bilgisayarında Paint uygulamasını kullanmak isteyen kişileri hem de bu uygulamayı kullanmayan ve bilgisayarında gereksiz yer kapladığını düşünen kişileri mutlu edeceğe benziyor. 

Kaynak : https://www.techradar.com/news/microsoft-isnt-killing-paint-but-might-make-it-optional-in-the-future
19
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
6
2
2
1