Microsoft, Windows 10 20H1 Güncellemesini Yayımladı: İşte Tüm Yenilik ve Değişiklikler

50
9
2
2
2
Microsoft, Windows Insiders programına dahil olan kullanıcılarına 20H1 güncellemesini vermeye başladı. Bu güncellemeyle birlikte Windows 10'da bizleri bekleyen yenilikleri sizler için derledik.

2019 yılında teknoloji devi Microsoft, son işletim sistemi Windows 10 ile ilgili pek çok geliştirme gerçekleştirdi. Performans ve güvenlik odaklı çalışmaların yanı sıra, Windows 10'a getirilen yenilikler de Windows 10'un cazibesini artırdı. Microsoft şimdi Windows Insiders programına dahil olan kullanıcılarının hizmetine, 20H1 olarak da bilinen Windows 10 Insider Preview Build 18917'yi sundu. Sonrasında bu programa dahil olmayan kullanıcıların da hizmetine sunulacak olan özellikleri içeren 20H1 güncellemesine gelin yakından bakalım.

İşte Windows 10 Insider Preview Build 18917 ile Birlikte Getirilen Yenilikler:

1. Yerleşik Linux Çekirdeği

Microsoft, geçtiğimiz aylarda Windows 10 kullanıcılarının, doğrudan Linux kullanabileceklerini duyurmuştu. Bu özellikle birlikte Windows 10 kullanıcılarına yerleşik Linux çekirdeği sunulacaktı ve kullanıcılar ek bir programa ihtiyaç duymadan, doğrudan Windows 10 işletim sistemi üzerinden Linux çekirdeğine erişebileceklerdi. Büyük bir yenilik olarak duyurulan bu özellik Windows 10 18917 sürümü ile birlikte Windows Insiders programına dahil olan kullanıcılarının hizmetine sunuldu. 

2. Teslim İyileştirme Ayarlarına Getirilen Yeni Ayarlar

Windows Mağazasından aldığınız bir uygulama ya da Microsoft'un kullanıcılarına sunduğu güncellemeleri kullanmak için Teslim İyileştirme ayarları büyük bir önem taşıyor. Daha önce sınırlandırma koyabildiğiniz Teslim İyileştirme ayarları, şimdi de indirme hız limitleri koyabileceğiniz bir hale getirildi. Bu özellik dahilinde düşük internet hızına sahip olan Windows 10 kullanıcıları, belirleyecekleri indirme hızlarıyla birlikte Windows 10 güncelleştirmelerinin indirilme hızlarını ayarlayabilecekler.

3. Yenilenen Windows Ink

Dokunmatik ekranlı Windows 10 kullanıcılarının ciddi anlamda beğendikleri, dokunmatik ekrana sahip olmayan Windows 10 kullanıcılarının da aktif olarak kullanabildikleri Ink, bu güncellemeyle birlikte yenilendi. Microsoft tarafından yapılan açıklamlarda müşterilerin geri bildirimleri doğrultusunda Windows Ink'i güncellendiklerini, artık çok daha verimli bir şekilde yapışkan notlar alabileceklerini ve çalışmalarını doğrudan Microsoft Whiteboard'a aktarabilecekleri ifade edildi.

4. Ekran Okuyucuya Getirilen Yenillikler

Windows 10'un son güncelleştirmesiyle birlikte, ekran okuyucusuna ihtiyaç duyan kullanıcıların işlerini biraz daha kolaylaştıracak bir dizi yenilik geldi. Bu yeniliklerle birlikte ekran okuyucu artık tabloları daha anlaşılır bir şekilde okuyabiliyor. Okuyucumuz artık satır ve sütunların konumlarını okuyabiliyor.

Bu özelliklerin ön plana çıktığı Windows 10 20H1 güncelleştirmesinde yapılan diğer değişiklik ve yenilik ve hata gidermelerine bakmak gerekirse;

  • Yüksek RAM tüketimi sırasında ortaya çıkan 0x8007000E kodlu hata giderildi.
  • Başlat menüsünde ve görev çubuğunda ikincil monitörlerde yüzde 100 saydamlaşmaya neden olan bir sorun giderildi.
  • Windows 10'u Karanlık Mod'da kullanmak isteyen kullanıcıların dosya gezginlerinde arama yapmalarını da değiştirdi ve bu sayede kullanıcılar artık burada da Karanlık Mod kullanabilecekler.
  • Emoji ve dikte özelliğini kullanan Windows 10 kullanıcılarının yaşadığı gecikme sorunu çözüldü.
  • Uzamsal Ses özelliğini kullanan Windows 10 kullanıcılarının yaşadığı ses servisinin kapatılmasının bir süre beklemeye alınması sorunu giderildi.

Tüm bu yenilik, değişiklik ve hata giderlemelerin 2020 yılının ilk yarısında tüm Windows 10 kullanıcılarına sunulması beklense de tam tarih şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://mspoweruser.com/microsoft-release-windows-10-20h1-insider-preview-build-18917/
50
9
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
50
9
2
2
2