Microsoft, PlayStation 4'ün Başarısını Kabul Etti: Sony'nin Yaptıklarına Hayranız

38
16
4
4
3
Xbox'ın Pazarlama Birimi Başkanı Aaron Greenberg, bir internet sitesine verdiği röportajda Xbox Project Scarlett'a değindi. Önemli açıklamalar yapan Greenberg, rakip değil müşteri odaklı olduklarını söyledi.

Yaklaşmakta olan 2020 yılı, oyun sektörü açısından çok hareketli geçecek. Çünkü oyunseverler, 2020 yılında hem "Cyberpunk 2077" gibi önemli yapımlarla tanışacaklar hem de yeni bir Xbox ve PlayStation piyasaya sürülecek. Hal böyle olunca da oyun tutkunları, Microsoft, Sony ve diğer oyun şirketlerinden yapılan açıklamaları büyük bir titizlikle takip ediyorlar.

Şimdi ise oyun sektörünü yakından etkileyen bir açıklama, Xbox Pazarlama Birimi Başkanı Aaron Greenberg'den geldi. Greenberg, bir internet sitesi ile yaptığı röportajda Xbox Project Scarlett hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan Xbox Pazarlama Birimi Başkanı'nın açıklamalarına daha yakından bakalım.

Xbox

Microsoft: Sony'nin yaptıklarına hayranız

Sektördeki oyun kuruculardan olan Microsoft'un en büyük rakibi Japonya merkezli teknoloji devi Sony. Sony'nin son oyun konsolu PlayStation 4, çok büyük bir başarı yakaladı ve aslında bu başarı, Xbox yetkililerinin da takibinde. Öyle ki Greenberg, Sony'nin çok güçlü bir şirket olduğunu ve çok sağlam varlıklarının olduğunu ancak kendilerinin rakip değil müşteri takıntılarının olduğunu ifade etti. Greenberg, Sony'nin yaptıklarına hayran olduklarını söyledi.

"Xbox, dünyanın en güçlü oyun konsolu"

Dünyanın en güçlü oyun konsolunu ürettikleri için gurur duyduklarını ifade eden Greenberg, yeni Xbox'ın büyük ses getireceğini ifade etti. Bu bağlamda, detaylı ve yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Greenberg, çalışmaların daha iyi yürütülebilmesi için stüdyolarını geliştirdiklerini ve dünyanın en büyük ekiplerinden bir tanesine sahip olduklarını ifade etti. Project xCloud gibi yenilikler üzerinde de çalıştıklarını söyleyen Greenberg, yenilikler yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Xbox

"Oyun sektöründe inovasyon yapacağız"

Amaçlarının sadece oyun konsolu geliştirmek değil, bu oyun konsollarını yeni oyunlarla da doldurmak olduğunu ifade eden Greenberg, farklı oyun türleri üzerinde çalışacaklarını ve farklı oyun türleriyle inovasyon yapacaklarını vurguladı. Japonya merkezli geliştirici ve tasarımcılarla olan ortaklıklarını ciddi anlamda geliştirdiklerini ve geliştirmeye de devam edeceklerini belirten yetkili, Xbox'ta olduğundan çok daha fazla içeriğin bulunacağını söyledi.

Yapılan bu açıklamalar hem yeni Xbox'ın sahip olacağı özellikleri ortaya koyarken hem de Microsoft'un Sony ile olan rekabetini arttırıyor. Ancak yaklaşık bir yıl sonra her iki oyun konsolu da gün yüzüne çıkacak ve oyunseverler, konsolların özellikleri ve fiyatını karşılaştırarak bir seçim yapacaklar. Bakalım oyunseverlerin tercihi hangi konsoldan yana olacak?

Kaynak : https://gamingbolt.com/microsoft-isnt-worried-about-ps5-says-aaron-greenberg
38
16
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
38
16
4
4
3