Milli Muharip Uçak'ın İsmi Belli Oldu: KAAN! [Video]

44
9
1
0
0
TUSAŞ'ın bir süredir üzerinde çalıştığı Milli Muharip Uçak için isim belirleme süreci tamamlandı. Türkiye'nin ilk savaş uçağına KAAN adı verildi.

Türk mühendislerin bir süredir üzerinde çalıştığı Milli Muharip Uçak (MMU) ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bugün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerinde gerçekleştirilen etkinlikte sergilenen uçağın ismi açıklandı. Türkiye'nin MMU'su, "KAAN" ismine sahip olacak.

"İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı" etkinlikleri kapsamında Türk mühendislerin elinden çıkan hava taşıtları tek tek gösterildi. Bu bağlamda; takdim edilen uçaklardan bir tanesi de MMU oldu. MMU'nun üzerindeki ibare, uçağın isminin anlaşılması için yeterliydi.

Karşınızda Türkiye'nin ilk savaş uçağı KAAN!

milli muharip uçak kaan

Türkiye'nin ilk savaş uçağı olarak da lanse edebileceğimiz KAAN'ın bazı dikkat çekici özellikleri var. Bu bağlamda MMU, yapay zeka ile desteklenen bir yapıya sahip. Böylelikle uçağın muharebe gücü artırıldı. Ayrıca havadan havaya muharebe yapmayı mümkün kılan ekipmanlar ile süpersonik silah kullanımı da KAAN'ın dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. KAAN, sahip olduğu teknoloji ile gökyüzündeki diğer İHA ve SİHA'larla da iletişime geçebilecek.

KAAN'ın taksi yaptığı anlar:

Türkiye'nin ilk MMU'su KAAN, beşinci nesil olarak tabir edilen savaş uçakları arasında yer alıyor. Bu önemli çünkü yapılan çalışma ile Türkiye, beşinci nesil savaş uçağı üretebilen beş ülkeden bir tanesi haline geldi. Ancak şunu belirtmeden geçmeyelim. Türkiye'nin ilk yerli uçağı henüz geliştirme aşamasında. KAAN'ın Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi, her şey yolunda giderse 2027-2029 yılları arasında gerçekleşecek. KAAN ile Türkiye'nin yabancı ülkelerden F-4, F-16 veya SU-57 gibi savaş uçakları almasına gerek kalmayacak.

Milli Muharip Uçak KAAN için hazırlanan tanıtım videosu:

44
9
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
44
9
1
0
0