Mozilla, Android'de Firefox'un Yerini Alacak Fenix İsminde Bir Tarayıcı Geliştiriyor

19
2
0
0
0
Firefox ile beklediği ivmeyi bir türlü yakalayamayan Mozilla, çareyi yeni bir mimariye sahip yeni bir tarayıcı geliştirmekte buldu.

Mozilla tarafından geliştirilen Firefox, masaüstü sürümüyle uzun zamandır dünyanın en popüler web tarayıcıları arasında yer alıyor. Bununla birlikte Mozilla, Firefox masaüstü sürümünde yakaladığı başarıyı Android ya da iOS platformuna yansıtmayı bir türlü başaramadı. Şirket, Firefox’un mobildeki başarısızlığını Fenix ile gidermeyi planlıyor.

Mozilla, dünyanın en popüler mobil işletim sistemi Android için Fenix adını verdiği yeni bir web tarayıcı üzerinde çalışıyor. Şu an için GeckoView yerine Gecko mimarisi kullanacağı dışında pek bir bilgiye sahip olmadığımız Fenix mobil web tarayıcısı, Android platformunda Firefox’un yerini alacak.

Mozilla’nın Firefox ekibi, Fenix projesi üzerinde çalışmaya çoktan başlamış durumda. Fenix, yeni bir mimari ile geleceğinden piyasaya 2020 yılından önce sürülmesi beklenmiyor. Mozilla’nın odağını Fenix’e çevirmesiyle birlikte Firefox, güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri alacak olsa da yeni bir özellik kazanamayacak.

Android işletim sisteminin de sahibi olan Google’ın kendi mobil web tarayıcısı olan Chrome, hem Android cihazlarda ön yüklü olduğu için hem de Google hesapları ile tam senkronizasyona sahip olduğu için en çok kullanılan mobil web tarayıcı konumunda. Mozilla, yeni web tarayıcı ile pastadaki payını artırmayı hedefliyor.

Kaynak : https://www.mobilescout.com/apps/news/n112535/fenix-browser-to-replace-mozilla-android.html
19
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
2
0
0
0