Mozilla, Ücretsiz Dosya Paylaşım Servisi Firefox Send'i Kullanıma Sundu

26
3
3
1
0
Mozilla, 'Firefox Send' adındaki ücretsiz dosya paylaşım servisini tüm kullanıcılar için kullanıma açtı. Yeni servis ile büyük boyutlu dosyalar, şifrelenmiş olarak paylaşılabilecek.

Mozilla’nın ücretsiz ve şifrelenmiş dosya aktarma hizmeti Firefox Send, Ağustos 2017’de test sürümüyle piyasaya sürülmesinin ardından resmi olarak tüm kullanıcılara açıldı. Hizmet, web kullanıcılarının tarayıcı üzerinden 2,5 GB'a kadar büyüklükteki dosyaları paylaşmalarına olanak tanırken, bunları baştan sona şifreleme imkanı sunuyor. Ayrıca paylaşılan dosyaları gizli tutmak için otomatik olarak sona eren bir bağlantı kullanılıyor.

Mozilla, web tabanlı gönderme aracını ilk test etmeye başladığında dosya paylaşımları 1 GB ile sınırlandırılmıştı. Firefox hesabına sahip olmayan kullanıcılara 1 GB sınırı uygulanmaya devam ederken, kayıtlı kullanıcılar için üst limit 2,5 GB olarak belirlendi.

Sistem, büyük boyutlu dosyalarda karşılaşılan e-postadan dosya gönderimi problemini bulut üzerinde depolama yaparak çözüyor. Google Drive ve Dropbox gibi bulut depolama sitelerinin yanında WeTransfer gibi sitelerden de yapabildiğiniz büyük dosya paylaşımları için bir alternatif oluşturuyor.

Firefox Send nasıl kullanılır?

Hizmeti kullanmak için Firefox Send internet sitesine girdikten sonra, dosyaları yükleyip bir son kullanma süresi belirlemeniz gerekiyor. Ayrıca dosyalarınızı göndermeden önce dosyaların bir şifreyle korunmasını da sağlayabilirsiniz.

Firefox Send, bu işlemlerden sonra alıcıyla paylaşabileceğiniz bir bağlantı sunar. Mozilla, kişilerin dosyalara erişmek için kendilerine ait bir Firefox hesabına ihtiyaç duymayacaklarını belirtti. Şirket ayrıca internette paylaşmaktan endişe duyduğunu dosyaları -örneğin finansal bilgiler- paylaşmak için bu servisi kullanılabileceğinizi söylüyor.

Bununla birlikte güvenlik uzmanları, yetkisiz erişim konusunda her zaman bir şeyin yanlış gitme potansiyeli bulunduğundan dolayı bir çevrimiçi hizmet aracılığıyla hassas dosyaları paylaşmak için herhangi bir aracın kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Firefox Send'e buraya tıklayarak erişebilirsiniz. Ayrıca bu hafta sonuna doğru Android platformu için beta sürümün kullanıma açılacağını ekleyelim.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/03/12/mozilla-launches-its-free-encrypted-file-sharing-service-firefox-send/
26
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
3
3
1
0