Korkulan Oluyor: Muğla’daki Yangın Termik Santrale Girdi [Video]

151
28
5
5
4
Korkulan Oluyor: Muğla’daki Yangın Termik Santrale Girdi [Video]
Günlerdir yangının en büyük korkularından birisi olan alevlerin termik santrale girmesi durumu, geçtiğimiz dakikalarda gerçekleşti. Milas Belediye Başkanı, o anlara ait videoyu paylaştı.

Türkiye, geçtiğimiz haftadan bu yana yüzlerce orman yangınıyla mücadele etti ve etmeye devam ediyor. Yangınların büyük bir çoğunluğu söndürülmüş olsa da Muğla’daki korkutucu yangın halen ilerliyor. Muğla’da günlerdir korkulan en büyük şeyse yangının Kemerköy Termik Santrali’ne sıçramasıydı.

Yangın, gündüz saatlerinde gerçek anlamda santralin dibine dayanmıştı. Santral ve yangın arasındaki mesafe artık yok denecek kadar azdı. Geçtiğimiz dakikalardaysa Milas Belediye Başkanı Mehmet Tokat, Twitter hesabından paylaştığı videoda alevlerin termik santrale girdiği bilgisini paylaştı.

Alevler santrale girdi:

Milas Belediye Başkanı Mehmet Tokat, paylaştığı videoyla birlikte santralden de son durumu verdi. Buna göre santral şu anda tamamen boşaltılıyor. Ayrıca santraldeki sirenler de çalıyor. Şu anda alevlerin yarattığı sonuca dair bir gelişme paylaşılmamış durumda. Gelişmeler geldikçe sizlere aktarıyor olacağız.

Muğla Belediye Başkanı açıklama yaptı:

Muğla Belediye Başkanı, Halk TV'ye katılarak yaptığı açıklamada termik santraldeki tüm yanıcı ve patlayıcı maddelerin boşaltıldığını açıkladı. Fakat santralde kömür stoğu olduğunu, o kömürlerin de oradan kaldırılamayacağını belirtti ve santralin risk altında olduğunu ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı: Vatandaşlar tahliye ediliyor

Milli Savunma Bakanlığı, yangının termik santrale yaklaşmasıyla vatandaşların Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait çıkarma gemileriyle tahliye edilmekte olduğunu açıkladı.

151
28
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
151
28
5
5
4