Muğla'da Vatandaşların Gün Boyu Söndürmeye Çalıştıkları Küçük Bir Yangın, Bütün Tepeyi Sardı: Bir Tane Helikopter ve Uçak Müdahale Etmedi

201
7
5
2
1
Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangın halen yayılmaya devam ederken bir vatandaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tartışmalı ifadelere yer verdi. Batuhan Onur Mas, Instagram'da paylaştığı videolarda gündüz küçük bir yangını söndürmeye çalışırken engellendiklerini, şimdiyse o yangının koca bir tepeyi sardığını söyledi.

Akdeniz bölgesindeki dev yangınlar halen büyümeye devam ederken geçtiğimiz saatlerde sosyal medyada Batuhan Onur Maz isimli bir vatandaş, dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Batuhan, birkaç saat önce Instagram hesabından yaptığı paylaşımda bir bölgede küçük çapta başlayan yangına müdahaleye gittiklerini ancak Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından engellendiklerini öne sürdü.

Batuhan, gündüz saatlerinde Delikli Yol bölgesinde çok küçük bir noktada yangın başladığını söyledi. Ardından bu yangına müdahale etmek için yol açtıklarını, hortumlarını taşıdıklarını, ancak kendilerine su verilmediğini belirtti. Bunun ardından OGM ve İtfaiye’nin hortumlarını aşağı çektiklerini ifade etti.

“Bir tane helikopter ve uçak müdahale etmedi”

()

Bu olayın ardından 6 saat boyunca beklediklerini ve yangını izlediklerini söyleyen Batuhan, tekrar aynı noktaya hortum taşımaya çalıştıklarını ancak yine geri gönderildiklerini açıkladı. Yeniden aşağı indikleri sıradaysa ekipler, kendilerine şu cümleyi söyledi:

“Bu orman yanacak.”

()

Bu videodan 2 saat sonra yeni bir video paylaşan Batuhan, yangına müdahale ettiklerini, ancak arkalarından yangın geldiği gerekçesiyle aşağı indirildiklerini belirtti. Yangına şu anda, büyüdükten sonra müdahale edildiğini söyledi. Ardından kamerayı yangına çevirdi ve yangının şu anki halini gösterdi. (Son video)

Delikliyol’da son durum:

()

NASA’nın yangın haritasından:

yangın

201
7
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
201
7
5
2
1