Mustafa Kemal Atatürk'ün İzlerken Gözlerinizi Dolduracak Görüntüleri [Video]

44
5
3
1
0
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünü, günümüze kadar ulaşmış ve restore edilen görüntüleri ile anıyoruz.

Bugün 10 Kasım 2022... Aslında yalnızca Türkiye için değil, tüm dünya için oldukça önemli bir asker ve devlet adamı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, düşmanlarının bile övgüyle bahsettiği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü

Takvimler 10 Kasım 1938'i gösterdiğinde hayata gözlerini yuman Atatürk, aslında pek çoğumuz için yalnızca bedenen aramızdan ayrıldı. Onun fikirleri, zekası ve hangi yönde ilerlememiz gerektiğini gözler önüne seren sözleri, bugün bile bizim için referans olmaya devam ediyor.

O yalnızca Türkiye için değil, dünya siyasi tarihi için de önemli bir isimdi!

Mustafa Kemal Atatürk

Bugün minnetle andığımız Mustafa Kemal Atatürk, dünya siyasetine adını kazımayı başarmış bir isimdi. 57 yaşında hayata gözlerini yuman lider, kısacık ömrüne onlarca savaşın yanı sıra, sayısız siyasi başarı eklemişti. Hal böyle olunca da Mustafa Kemal, yıllar önce karşısına orduyla gelen devlet yöneticilerinden bile saygı görmeyi başarmıştı. Bunu sonuna kadar da hak ediyordu...

Biz de Webtekno ekibi olarak; bu özel günde tüm silah ve siyasi arkadaşlarıyla birlikte bugünleri bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha anmak istedik ve sizler için özel bir içerik hazırladık. Bu içeriğimizde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya liderleriyle yaptığı görüşmelerden ve hayatından, bugüne kadar gelebilmiş olan videoları sizlere sunacağız.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından kareler:

Gazi'nin Fransızca konuştuğu anlar (Restore edildi):

Kasım 1930'da ABD Büyükelçisi Joseph Grew'i Atatürk Orman Çiftliğinde ağırlayan Mustafa Kemal'in mükemmel akıcıkla konuştuğu bir görüntü.

Yalnızca fikirleriyle değil, duruşuyla da kendine hayran bırakıyordu:

Ulu Önder'in kaydedildikten sonra derlenen bazı görüntülerini izliyorsunuz. İkinci videoda yapay zeka ile restore edilen görüntüleri görüyorsunuz.

İlk kez birkaç yıl önce tanışma imkanı yakaladığımız bir kamera kaydı:

Sinema Genel Müdürlüğü'nün arşivlerinde bulunan bu video, yıllar sonra kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Her Türk'ün okuması ve üzerine düşünmesi gereken Nutuk'tan bir bölüm:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı en büyük miraslar arasında yer alan Nutuk'u bizzat onun sesinden dinliyorsunuz.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kısa bir süre önce ilk kez yayınladığı video:

Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan birkaç yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'e ait ses ve görüntüleri yayınlamıştı.

Atatürk'ün İran Şahı Rıza Pehlevi ile yaptığı görüşme:

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünden yalnızca birkaç yıl önce İran Şahı Rıza Pehlevi'yi ağırlamıştı. Muhteşem ötesi hitabeti karşısında diyebilecek hiçbir şey yok...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte; bu ülkede bugün rahatça yaşayabilmemiz için bırakın canını, tırnağını veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Dilerseniz bu içeriğimizi, Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleriyle noktalayalım: Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!

44
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
44
5
3
1
0