Netflix, Apple’ın TV Servisinde Yer Almayacağını Açıkladı

28
8
3
2
1
Netflix CEO’su Reed Hastings, 18 Mart’ta yaptığı basın toplantısında Apple’ın yeni TV yayın servisine entegre olmayacaklarını açıkladı.

Apple’ın 25 Mart’ta gerçekleştireceği etkinlik için büyük bir bekleyiş var. Ana teması “Gösteri Zamanı” olan etkinlik, yeni dönemde Apple’ın odaklanacağı servisleri tanıtacak. Bu servisler arasında TV yayın hizmeti de bulunuyor.

Netflix CEO’su Reed Hastings de bu konuda bir açıklamaya yaparken, “Onların servislerine entegre olmamayı seçtik” açıklamasında bulundu. Apple’ın yeni TV yayın uygulamasının platform içeriklerini toplayan bir uygulama olması bekleniyor.

Apple’ın farklı içerik üreticilerinin eserlerini kendi servisinde yayınlaması, muhtemelen üyeliklerin de Apple üzerinden yapılacağı anlamına geliyor. Haliyle App Store üzerinden yapılan işlemlerde de Apple ciddi bir kesinti yaratıyor.

Apple, platformu için diğer büyük yayın servisleriyle görüşmelerini de bir yandan devam ettiriyor. Amazon gibi devlerin farklı kanallardan ürünlerinin dağıtımını gerçekleştirmesi normal ancak Netflix için Apple bir rakip konumunda bulunuyor.

Apple kendini daha önceden Netflix’e bir çeşit rakip olarak konumlandırmıştı ve bir sonraki büyük TV serisini aramaya çoktan başlamıştı. Apple’ın yeni servisini nasıl yöneteceği henüz bilinmiyor olsa da özgün içeriklere sahip olacağı biliniyor.

Çevrimiçi yayın servisleri piyasası gün geçtikçe daha da çok kızışıyor. Dizilerin internetten korsan olarak izlendiği dönemler böyle giderse çok yakında yeniden başlayacak ve farklı farklı platformlara para ödeyemeyen kullanıcılar korsana dönecek. Apple bu noktada bir yenilik yaratabilirse piyasada önemli bir aktör olacaktır.

Kaynak : https://www.pocket-lint.com/tv/news/netflix/147488-netflix-wont-be-part-of-apple-new-tv-service
28
8
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
28
8
3
2
1