Netflix’ten Arap Korku Dizisi Geliyor: Paranormal

31
7
6
2
0
Netflix, dünyanın dört bir yanından yapımcılara ürettirdiği dizilerine bir yenisini ekleyecek. Arap korku dizisi Paranormal, Netflix ekranlarına geliyor.

Netflix, son dönemde Orta Doğu’dan gelen yapımlara da ağırlık veriyor. Firma, şimdi de Arap coğrafyasında en önde gelen isimlerden ikisinin liderliğinde bir korku dizisi çekecek.

Yazar Ahmed Halid Tevfik’in çok satan Arap korku romanlarından esinlenilecek olan dizi, Mısır yapımı olacak ve Mohamed Hefzy ile Amr Salama tarafından çekilecek. Hikayeye temel oluşturan kitap şu ana kadar 16 milyon kopya satmış olmasıyla dikkat çekiyor.

1960’larda geçecek hikaye, Dr. Rıfat İsmail’in çeşitli doğaüstü olaylarla karşı karşıya gelmesini anlatacak. Yazar, 2018’de vefat edene kadar karakterin 81 kısa hikayesini kaleme almıştı.

Hefzy, kalbinde özel bir yere sahip olan Paranormal serisini Netflix için dizi haline getirmekten dolayı çok gururlu olduğunu söylüyor. Ayrıca Amr Salama ile çalışmaktan da çok memnun olduğunu söyleyen yapımcı, Netflix ile birlikte uluslararası kalitede bir iş yapmak istediklerini söylüyor. Yapımcı, rahmetli Tevfik’in Paranormal serisini film yapmaya başladığından beri filme çekmeyi istediğini de belirtiyor.

Dizinin Mısır’da çekilmesi bekleniyor. Bu yapım, Orta Doğu’dan çıkan üçüncü Netflix yapımı olacak. Yayın servisi daha önce Ürdün yapımı Jinn (Cin) ve Al Rawabi School for Girls’ü de duyurmuştu.

Netfilx’in Uluslararası Orijinal Yapımlar Başkan Yardımcısı Kelly Luegenbiehl, Orta Doğu’daki çalışmalarının devam edeceğini, Hefzy ve Salama ile çalışma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak : https://www.hollywoodreporter.com/news/netflix-orders-arabic-horror-series-paranormal-1213763
31
7
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
31
7
6
2
0