Netflix’in Reklamlı Abonelik Sistemi İçin Düşündüğü Fiyat Ortaya Çıktı: Peki Türkiye’de Ne Kadar Olur?

38
9
6
1
0
Netflix’in bu yıl içerisinde duyurduğu ve sükse yaratan reklamlı abonelik sisteminin fiyatı, bir süredir tartışma konusuydu. Şirketin reklamlı abonelik sisteminin fiyatı için planladığı dolar cinsinden rakam ortaya çıktı. Bu rakamlar doğruysa reklamlı abonelik sisteminin fiyatı Türkiye’de ne olur? Gelin cevaplayalım.

Dijital dizi ve film platformlarının atası Netflix, artık bu mecrada bir kral değil. Bugüne kadar ortaya çıkan Amazon Prime Video, Disney Plus, Hulu, HBO Max ve nice rakibi ile birlikte kullanıcıların bir hesabı çok kişiyle paylaşması, Netflix’i tahtından indirdi.

Bu sebepler yüzünden 2022’nin ilk çeyreğinde yıllar sonra ilk defa kullanıcı kaybeden Netflix, gelirlerini düzeltmek adına bir reklamlı abonelik sistemi planladığını duyurup bayağı bir tepki çekmişti. Şimdi ise şirketin bu sistem için düşündüğü aylık ücret ortaya çıktı.

Netflix, reklamlı abonelik sistemi için 7 ile 9 dolar arasında bir ücret düşünüyor

Netflix, tartışmalı reklamlı abonelik sistemi için 7 ile 9 dolar arasında bir ücret belirlemiş. Bu sistemde reklamlar, izlediğiniz içeriğin öncesinde ve oynatıldığı sırada gösterilecek. 1 saat başına 10-20 dakika reklam gösteren televizyonun aksine Netflix biraz daha insaflı zira reklamlı abonelik sisteminde 1 saat başına 4 dakika reklam gösterilecek. Ayrıca bu abonelik sisteminde içerikler indirilemeyecek.

Peki bu fiyatlar resmi olarak açıklanırsa Netflix Türkiye’deki reklamlı abonelik sistemi ücreti ne olur? Bunu tahmin etmek için elimizdeki verileri kullanabiliriz. Gelin önce Netflix’in abonelik sistemlerinin dolar cinsinden ve TL cinsinden resmi fiyatlarını karşılaştıralım:

  • Temel Plan (480p çözünürlük, tek cihaz): Aylık 9,99 dolar – Aylık 37,99 TL
  • Standart Plan (1080p çözünürlük, iki cihaz): Aylık 15,49 dolar – Aylık 57,99 TL
  • Özel Plan (4K + HDR çözünürlük, dört cihaz): Aylık 19,99 dolar – Aylık 77,99 TL

9,99 doların şu anki kur ile 181,45 TL olduğunu göz önünde bulundurursak, Netflix temel planını Türkiye’de 2,09 dolardan kullanıcılara sunuyor. Diğer abonelik sistemi ücretleri ile aradaki fark alındığında Netflix’in reklamlı abonelik sistemini Türkiye’de yaklaşık 0,99 dolardan sunacağını tahmin ediyoruz. Bu da 17,99 TL’ye tekabül ediyor.

Ancak tabii ki bu fiyatların bizim tahminimize dayalı olduğunu yeniden belirtmekte fayda var. Zira henüz resmi olarak açıklanan bir fiyat yok. Yurt dışı fiyatının 7-9 dolar civarında olması durumunda ise Netflix’in reklamlı abonelik ücretinin Türkiye’de 17 TL ile 27 TL arasında bir fiyat etiketine sahip olacağını söyleyebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2022/08/26/netflix-ad-supported-plan-cost/?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds
38
9
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
38
9
6
1
0