Nissan'ın Elektrik Motorlu Modeli 'Leaf' 2020'de Türkiye'de

21
7
1
1
0
Aralarında Türkiye'nin de olduğu 9 ülkenin Nissan Genel Müdürü görevinde bulunan Emre Doğueri, Nissan Türkiye'nin gelecek dönemlerdeki planlarıyla ilgili konuştu. Avrupa'nın en çok tercih edilen elektrik motorlu modeli Leaf'in 2020 yılında Türkiye'ye geleceğini söyleyen Doğueri, yenilenen Nissan Micra'nın ise ekim ayı itibarıyla Türkiye'de olacağını ifade etti.

Japonya merkezli otomotiv devlerinden bir tanesi olan Nissan, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun ilgi gören otomobil markalarından bir tanesi. Geçtiğimiz aylarda Nissan, ülke pazarlarındaki elini güçlendirmek amacıyla yeniden yapılandırma yoluna gitti. Yeniden yapılandırma kapsamında Nissan, aralarında Türkiye'nin de olduğu dokuz ülkenin genel müdürlük koltuğuna Emre Doğueri'yi oturttu. 

Şimdi ise Doğueri, otomotiv basını ile bir araya gelerek sektörle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Hem geçmiş hem de gelecek dönemlerdeki planlamalarına dair açıklamalarda bulunan Doğueri, ilerleyen dönemlerde Nissan Türkiye ailesine iki yeni otomobilin ekleneceğini açıkladı.

Emre Doğueri

2018 yılını SUV segmentinin lideri olarak tamamladıklarını ve 2019 yılında da liderliklerini pekiştirdiklerini ifade eden Doğueri, Nissan Türkiye olarak önümüzdeki dönemlerde elektrik motorlu araç segmentinin de lideri olmak istediklerini söyleyerek çalışmalarını bu doğrultuda yürüteceklerini açıkladı. Doğueri'nin açıklamalarına göre elektrik motorlu otomobil sektöründe Avrupa lideri olan "Nissan Leaf", önümüzdeki yıl Türkiye'ye gelecek.

Nissan Leaf

Nissan Leaf'le ilgili “2020’yi LEAF yılı ilan ettik. Önümüzde ki sene Türkiye’ye getirme planlarımız var, bugünkü şartlar altında elektrikli araç pazarının kesinlikle lider markası olacağız. Türkiye’de Leaf’in testlerini gerçekleştirdik ve şu an son detayları çalışıyoruz.  Aracımız kendini dünyada ispatlamış durumda, 40 ve 60 kw'lik iki adet pil tipi mevcut, menzili 170 km’den başlıyor, 450 km’ye kadar çıkıyor.” diyen Doğueri, aracın Türkiye'ye 99 beygir gücünde ve otomatik vitesli olarak geleceğini ifade etti.

Nissan'ın şehir aracı Micra ile ilgili de açıklamalarda bulunan Doğueri, yenilenen Nissan Micra'nın ekim ayı itibarıyla Türkiye pazarına giriş yapacağını duyurdu. Ayrıca ilerleyen dönemlerde yenilenen Juke modeli de Nissan Türkiye'nin ürün gamına eklenecek.

Nissan'ın 26 yıldır Türkiye'de aktif olarak hizmet verdiğini açıklaya Doğueri, müşterilerinin kendilerine duydukları güveni sarsmadan yollarına devam edeceklerini açıkladı.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/372255/nissan-turkiye/
21
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
7
1
1
0