Nvidia’nın Yapay Zekasının Basit Bir Çizimi Neye Dönüştürdüğünü İzleyin (Video)

151
51
7
4
3
Nvidia’nın yeni yapay zekası, paint çizimlerine benzeyen çizimleri saniyeler içerisinde gerçekçi bir manzaraya çevirebiliyor.

Bugün Nvidia GTC 2019’da ortaya çıkan yeni bir görüntü düzenleyici, Nvidia yapay zekalarının fotoğraf gerçekçiliğinde görüntüler üretebilme kapasitesini ortaya koydu. Uzun süredir çeşitli görüntüler üreten yapay zekaların üzerinde çalışan Nvidia’nın bu uygulamasının adı ise GauGAN.

GauGAN, Nvidia’nın nöral ağ platformlarının neler yapabileceğini göstermeyi amaçlayan, yapay zeka çağının MS Paint’i olabilecek bir program. Programın birkaç çizgiyi gerçekçi bir görüntüye dönüştürmesi sadece saniyeler sürüyor.

GauGAN’ın üç aracı var. Bir boya kovası, bir kalem ve bir fırça. Altta ise ne çizmek istiyorsanız o yer alıyor. Bulut objesini seçim bir çizgi çektiğinizde program oraya uygun bir bulut oluşturuyor.

Kullanıcılar seçtikleri araçlara göre görselin temelini kendileri atıyorlar. Örneğin ağaç olmasını istediğiniz yere ağaç çiziyorsunuz diyelim. Düz çizgi çizerseniz bir kütük oluşturan program, ucuna bir yuvarlak çizmeniz halinde yaprakları açmış canlı bir ağaç oluşturuyor.

GauGAN, RDX Titan GPU platformunda kullanılan Tensor sistemi sayesinde gerçek zamanlı olarak sonuçlar üretebiliyor. Bir de video demo yayınlayan Nvidia demoda oldukça başarılı bir gösterim yapıyor. GauGAN hemen her platformda çalışabiliyor.

Proje ekibi, cisimler arasındaki geçiş çizgilerinin mükemmel olmadığını ve bu konuda GauGAN’ın daha da gelişmeye ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Yapay zeka uygulamasının Nvidia AI Playground’a eklenmesi bekleniyor.

Nvidia, bu uygulamanın kötü amaçlı olarak kullanılmasını engellemek için de çalışıyor. Böylece yaratılan sahte görseller aracılığıyla yanlış ya da yalan haberler üretilmesinin önüne geçmeyi amaçlıyorlar.

Nvidia bu yapay zekayı satışa sunmayacak ama zaman zaman kullanıcılara demo olarak sunacak.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/03/18/nvidia-ai-turns-sketches-into-photorealistic-landscapes-in-seconds/
151
51
7
4
3
Emoji İle Tepki Ver
151
51
7
4
3