OnePlus 7 Pro’nun Bazı Uygulamalarda 90 Hz Çalışamama Sorunu Ortadan Kalktı

21
3
1
1
0
OnePlus 7 Pro, 2019 yılının en dikkat çeken akıllı telefonlarından biri. 90 Hz’lik ekranıyla göz kamaştıran telefon, bazı uygulamalarda 90 Hz değerini almaya çalıştığınızda sorun çıkarıyordu ancak bağımsız bir geliştirici, bu sorunu çözmenin bir yolunu buldu.

Bildiğiniz üzere OnePlus 7 Pro’nun oldukça kaliteli ve yüksek yenileme hızına sahip bir ekranı var. Telefon, kullanıcılara 60 Hz ve 90 Hz değerlerinde kullanılabilecek bir ekran sunuyor. Frekans değerinin artması, görülen animasyonların daha akıcı ve göze daha doğal gelmesini sağlıyor fakat bazı uygulamalar, telefonun varsayılan olarak sunduğu 90 Hz seçeneğiyle uyumlu çalışamıyor ve böylece ekranın gücü tam olarak kullanılamıyor.

XDA topluluğundan bir geliştirici, uygulamaları 90 Hz değerinde çalışmaya zorlayan bir yöntem keşfetti. Normalde telefonda bulunan iki seçeneğin dışında, aslında üçüncü bir seçenek daha var. Bu seçeneği aktif hâle getirmek için yapmanız gereken şey çok basit. Android’in ADB komut giriş kısmına bir kod girmeniz gerekiyor. Eklenmesi gereken kod ise şöyle: “adb shell settings put global oneplus_screen_refresh_rate 0 “.

Tüm yapmanız gereken bu. Artık OnePlus 7 Pro’nuzun ekranını uygulamaların içinde sorun yaşamadan 90 Hz değerinde kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidpit.com/how-to-force-the-oneplus-7-pro-90hz-refresh-rate-on-all-apps
21
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
1
1
0