Önümüzdeki Yıllarda Çok Daha Popüler Olacak Meslekler

122
27
13
11
11
Üniversite tercih dönemi çok yakında başlayacak. Bizler de sizlere bu süreçte göz atabileceğiniz, önümüzdeki 20 yılda popüler olacak bazı meslek gruplarını derledik.

Üniversiteye girmek isteyen pek çok öğrenci, önümüzdeki günlerde tercih yapmaya başlayacak. Bu tercih süreci, her zaman olmasa da genel olarak bundan sonraki hayatımızı da etkiliyor. Bugün ise sizlere Red Bull’un hazırladığı ve sonraki 20 yılın popüler mesleklerini listeleyeceğiz. Bu mesleklerdeki taleplerin önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor.

Burada sunacağımız mesleklerin önümüzdeki yıllarda maaşlarında da ciddi artış yaşanması bekleniyor. Eğer sizler de ileride yapacağınız mesleği belirlemek istiyor, ancak kararsızlık yaşıyorsanız listemiz sizin için güzel öneriler sunabilir.

Önümüzdeki yıllarda popüler olacak meslekler

Yenilenebilir Enerji Uzmanı

Şu sıralar tüm dünya yenilenebilir enerjiye geçiyor. Otomotiv sektörünün elektrikli araçlara yönelmesi gibi başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkenin elektrik ihtiyacını Güneş, rüzgar, su gibi yenilenebilir enerjilerden sağlamaya çalıştığını gördük. Dünyanın geleceği için de çok önemli olacak bu meslek grubu, önümüzdeki yıllarda daha popüler olacak.

Drone Pilotu

Drone teknolojisi günümüzde büyük bir hızla geliştirilmeye devam ediyor. Artık pek çok fotoğraf ve video çekimi için drone’ları kullanıyoruz, ancak aslında teknoloji bundan çok daha fazlasını vadediyor. Hem insan taşımacılığı hem de kargoların ulaşımında kullanılması beklenen drone’lar, yakın gelecekte insanların hayatını çok fazla kolaylaştıracak. Drone pilotluğu da bu süreçte fazlasıyla ihtiyaç duyulan bir meslek olacak.

3D Yazıcı Uzmanı

3D yazıcıları, günümüzde daha çok oyuncak yapımı ya da bazı aşırı detaylı parçaların yapımında görüyoruz, ancak teknoloji geliştikçe çok daha fazla sektörde görmeye başlayacağız. 3D tasarım yazılımlarıyla birlikte geliştirilen bu teknoloji sayesinde ufkumuzu açacak çeşitlilikte şeyler yapabiliriz. Bunun için de 3D yazıcı uzmanlarına daha fazla ihtiyaç duyulacak.

Yapay Zeka Destekli Sağlık Teknikeri

Son yıllarda hastalığın teşhisi aşamasında yapay zekalardan yardım almaya başladık. Son derece doğru tespitler yapabilen bu yapay zekalar, tıp ve mühendislik bilgilerine sahip teknikerlere ihtiyaç duyacak. Ayrıca ameliyatların otomatize şekilde olması için bu meslek grubuna ihtiyaç duyuluyor.

Kişisel Bilgi Gizliliği Koçu

İnternet genişledikçe kişisel bilgilerimiz de tehlikeye giriyor. Banka hesaplarımızdan, fotoğraflarımıza kadar çok fazla bilgimizin internette olması, bu bilgileri çalmak isteyen kişilerin karşısında çalışacak yeni bir meslek grubunun oluşmasını sağlayacak. Bu koçlar, bilgilerimizi korumak için neler yapmanız gerektiği konusunda bizleri yönlendirecek.

Listemizdeki meslek gruplarını beğendiniz mi? Gelecekte hala göremediğimiz çok önemli meslek grupları olabilir? Peki, sizin “geleceğin mesleği olacak” dediğiniz meslekler var mıdır? Düşüncelerinizi ve önerilerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.redbull.com/tr-tr/onumuzdeki-yirmi-yilin-populer-meslekleri?
122
27
13
11
11
Emoji İle Tepki Ver
122
27
13
11
11