Çift Motorlu Opel Corsa'nın Ferrari 488 Pista'ya Kafa Tuttuğu Yarış [Video]

40
6
6
2
2
Çift Motorlu Opel Corsa'nın Ferrari 488 Pista'ya Kafa Tuttuğu Yarış [Video]
Adam adında bir YouTuber, 10 yıl önce 300 sterline aldığı Opel Corsa B'ye modifikasyon yaparak aracı Ferrari 488 Pista ile yarıştırdı. Hem önünde hem de arkasında iki adet motoru bulunan 1200 beygir gücündeki Opel Corsa B, Ferrari'ye karşı kıran kırana bir mücadele verdi.

1990'lı yıllarda üretilen ve 1,6 litrelik benzinli motoruyla 107 beygir güç üreten Opel Corsa B'nin, Ferrari 488 Pista'ya kafa tutması elbette gülünç olurdu. Daha yarış başlamadan hangi aracın galip geleceğinden emin olsak da Twin Engine Corsa adında bir YouTube kanalına sahip Adam, bu sorunun bilindik cevabını değiştirmek için kollları sıvadı. 

Adam, her ne kadar stock olmasa da Opel Corsa B'nin Pista'yı geçebilmesi için araca biri önde biri arkada olmak üzere iki farklı motor taktı. Uzun yıllar boyunca araç üzerinde uğraşan Adam, en sonunda Corsa B'den 1200 beygir güç elde etmeyi başardı ve aşağıdaki videoda görebildiğiniz üzere Ferrari 488 Pista ile kıyasıya bir drag mücadelesi verdi.

1200 beygir gücündeki Corsa'nın Ferrari'ye karşı verdiği mücadele

Opel Corsa B'yi yıllar önce sadece 300 sterlin karşılığında satın alan Adam, yaklaşık 10 yıl boyunca araçta çeşitli farklılıklar yaptı. Aracın hem önüne hem de arkasında 2,0 litrelik 4 silindirli motor eklemek de bu değişikliklerden biriydi. Adam, aracın yükünü hafifletmek ve pistte daha hızlı gidebilmek adında Opel Corsa B'nin stok olarak bulunan birçok parçasını çıkarttı ve aracı ikiz motorlara rağmen sadece 1,250 kg ağırlıkta olacak hale getirdi.

Videodan da göreceğiniz üzere Opel Corsa B, Ferrari 488 Pista ile üç farklı alanda yarıştı. Bunlardan ilki bir drag yarışıydı ve Corsa B her ne kadar kalkışta Ferrari'den daha hızlı davransa da Ferrari ivmesini kazandıktan sonra çift motorlu Corsa'yı geçmeyi başarabildi. Parkur ve fren karşılaşmalarında ise çekiş kontrol sistemi ve ABS fren sistemine sahip olmayan Corsa B'nin gösterdiğ performans dikkat çekti.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/522419/opel-corsa-twin-engine-ferrari-drag-race/
40
6
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
40
6
6
2
2