Son Örümcek Adam Filmindeki Karakterlerin Filmde Anlatılmayan Yönleri

34
17
6
4
2
Örümcek-Adam serisi, senaryosundaki pek çok gizem ve karakter yapısıyla sevenleri tarafından oldukça beğenilmişti. Aslında filmi beğenenler haksız da sayılmazlar. Çünkü film, senaryosunda pek çok gizemi ve geçmişi bir arada barındırıyor.

Tom Holland’lı Örümcek-Adam’ın son filmi olan “Evden Uzakta”, Peter Parker ve bir grup sınıf arkadaşının Avrupa gezisinde yaşadıkları macerayı temel alan bir senaryoya sahip. Ancak olay her ne kadar Peter Parker’ın üstüne kurulu gibi gözükse de çoğu karakter, kendine has bir senaryoya sahip.

Hatta bazı karakterler, beklemediğimiz kadar büyük bir role sahip, diğerler karakterlerin kişilikleri ve eylemleri ise çizgi romanlara kadar dayanıyor. Dilerseniz bu karakterlerin, Örümcek-Adam serisi için önemine ve senaryodaki yerlerine yakından bakalım.

Betty Brant

Betty Brant

Betty Brant (Angourie Rice), Evden Uzakta filminde gördüğümüz ve oldukça önemli bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Bu karakteri, ilk önce Midtown Lisesi'nin haber gösterisinde gördük, sonrasında ise Avrupa'ya uçarken Ned'e (Jacob Batalon) ile konuştu ve yolculuk boyunca onunla yakın bir ilişki kurdu.

İlk kez 1963’te Amazing Spider-Man #4’de görünen bu karakter, çizgi romanlarda Peter ile hiç okula gitmedi. Bunun yerine o ve Peter, Daily Bugle gazetesinin çalışanları olarak tanıştılar. Betty, bu çizgi romanda, Editör J. Jonah Jameson'un sekreteriydi ve Peter ile ilk o zamanlar tanışmışlardı.

Tony Stark

Tony Stark

Robert Downey Jr.'ın Evden Uzakta’da sahnesi olmamasına rağmen karakteri, Mark V zırhı da dahil olmak üzere her şeyin üzerinde bir etkiye sahip. Filmdeki bu bilindik detayları bir kenara bırakırsak, aslında Tony Stark’ın, Mysterio (Jake Gyllenhaal) ile bir bağlantısı da var.

Mysterio, bir zamanlar Stark Şirketi için çalışıyordu ve filmde kullandığı hologram aletini de aslında kendisi icat etti. Bu aleti de ilk kez Ciwil War’da Tony Stark kullanırken görmüştük. Bu anlamda da Tony senaryo da hiç görünmese de büyük bir etkiye sahip ve Spidey, ilk filmde olduğu gibi bu filmde de Tony’den arta kalan işleri tamamlıyor.

Nick Fury ve Maria Hill

Nick Furry ve Maria Hill

Mysterio'nun hologramları ve droneları içeren planı ortaya çıktığında izleyiciler, Nick Fury ve Maria Hill’in gerçek mi yoksa Mysterio’nun teknolojisi tarafından üretilen sahte birer hologram mı olduğunu anlamakta güçlük çektiler. Ancak daha sonra bambaşka bir ikilem ortaya çıktı.

İki eski S.H.I.E.L.D. ajanının filmlerdeki olayına yakından bakacak olursak Post-credit sahnelerinden de gördüğümüz üzere aslında Fury ve Hill zannettiğimiz karakterler değil, aksine çizgi romanlarda yer alan Skrull olan Talos ve Soren karakterleriymiş.

The Elementals

The Elementals

Mysterio onları hiper-güçlü mitolojik varlıklar olarak oluştursa da Elemental'ların, ışık hilesinden biraz daha fazlası olduğu ortaya çıktı. Quentin Beck'in Stark Industries çalışanı olarak geliştirdiği holografik teknolojiden kaynaklanan gerçekçi projeksiyonlar ve oluşturdukları hasar, eski çalışanı William tarafından yapılan dronelardan tarafından yapılıyor.

Bunlar her ne kadar gerçek olmasa da Mysterio'nun da söylediği gibi insanlar, post-snap dünyasında bu olayların gerçek olduklarına inanıyorlar, çünkü her şeye inanıyorlar. Bu Elemental’ler ise çizgi romanda Örümcek-Adam’ın düşmanı olan Sandman, Hydro-Man ve Molten Man’i anımsatıyor.

Hatta bir noktada Flash Thompson (Tony Revolori), Hydro-Man çizgi romanının kökenine çok benzeyen bir yaratım hikayesini anlatan ve Hydro-Man'in çizgi romanı olan Morris Bench hakkında bir Wikipedia yazısı bile okuyor. Açıkça görülüyor ki tiyatro sahnesi de dahil olmak üzere tüm Elemental hologramlar bir düzmeceden ibaret.

Brad Davis

Brad Davis

Evden Uzakta’da Peter’ın romantik rakibi olarak karşımıza çıkan Brad, aslında ilk olarak 1979'da Mary Jane, Peter'la ayrıldığında onunla buluşmaya başlamıştı (Amazing Spider-Man #188). Empire State Üniversitesi’nin futbol yıldızı ve bir “pislik” olmasına rağmen bu karakter, film versiyonunda olduğu gibi pantolonu inikken kimsenin fotoğrafını çekmiyordu.

Ayrıca Brad, çizgi roman dizisi Untold Tales of Spider-Man'in yinelenen bir karakteriydi. Bu seride de Brad, Flash Thompson ve bir grup popüler gençle birlikte takılıyor ve Peter’ı aşağılamaya devam ediyordu.

Dimitri

Örümcek Adam Dimitri

Dimitri (Numan Acar), genellikle Peter'ın Venedik oteline feribotu varken ve Midtown Lisesi öğrencilerini Prag'a götüren otobüsü sürerken göründü. Çoğunlukla sessiz kaldığı filmin ilk yarısında Dimitri, Quentin Beck'in sağ kolu gibi görünüyordu. Ama onun da daha derin bir hikayesi var.

Bazı söylentiler, Dimitri karakterini Spider-Man serisinin en eski kötü adamlarından biri olan ve “Chameleon” olarak da bilinen Dimitri Smerdyakov olarak tanımladı. Kim bilir? Belki hala olabilir, sonuçta Dimitri bir anda ortadan kayboldu ve tekrar görünmedi.

Kaynak : https://www.looper.com/157421/characters-in-spider-man-far-from-home-with-more-meaning-than-you-realized/
34
17
6
4
2
Emoji İle Tepki Ver
34
17
6
4
2