Parmak İzi Okuyuculu Bir Kilidi Açmanın En Basit Hali (Video)

35
7
4
3
2
Çoğumuz gizli kasa veya eşyalarımızı korumanın en güvenli yolu olarak asma kilitleri tercih ederiz. Bu noktada gelişen teknoloji, asma kilitlere de uğradı ve parmak izi okuyuculu akıllı kilitler üretildi. Ancak birazdan izleyeceğiniz videoda bu kilitlerin ne kadar kolay açılabildiğini göreceksiniz.

İlk bakışta sahibinden başka kimsenin açamayacağı düşünülen bu şık ve ileri teknoloji ürünü asma kilit, aslında göründüğü kadarda güvenli olmayabilir. Tapplock’un 100 dolar gibi bir fiyata müşterilerine sunduğu parmak izi okuyuculu kilit, 500 parmak izine kadar veri depolayabiliyor. Sadece bu özellik bile oldukça havalı gözüküyor desek, sanıyorum yanlış olmaz.

Katı bir metalden yapılan ve yukarıda izleyebileceğiniz üzere kırılması zor görünen teknolojik kilit, ünlü YouTuber'ın cihazı falçatayla çizmesine karşın bile başarılı şekilde çalıştı. Ancak her şey cihazın ikiye bölünmesine kadardı, çünkü akıllı kilit kolay bir şekilde ikiye ayrıldı. Buradan da anlayabileceğiniz üzere cihazın sadece dış tarafı hasar ve korsanlara karşı sağlam bir şekilde korunuyor.

Akıllı kilidin ikiye bölünmesinin ardından, YouTuber cihazın hassas noktalarına dokundu ve kilit tamamen serbest kaldı. Yani 100 dolar vererek satın alacağınız ve her şeyinizi güvenle teslim edeceğiniz ürün bir kavanoz kapağı gibi kolayca açıldı.

Öte yandan kilidin bu denli kolay açılabileceğini gören YouTuber, yeni bir akıllı kilit ile tekrar deneye koyuldu. Parmak izi okuyuculu kilidin arkasına yapışkan bir madde yapıştırarak arka paneli açan YouTuber, sonrasında kilidi sağlam tutan bölgeyi sadece bir tornavida sayesinde serbest bıraktı. Bu hamle sonrasında parmak izi okuyuculu Tapplock, 30 saniye içerisinde güven duyduğunuz her şeyi karşı tarafın ellerine teslim etti.

Tüm bunları ele aldığımızda eğer gizlenmesi gereken önemli belgeleriniz veya yüklü miktarda paranız varsa, cihazın teknolojisine aldanıp da almanız tavsiye edilmiyor. Eğer sizler de bu kilidin nasıl açıldığı görmek için can atıyorsanız, eklediğimiz videoyu izlemenizde yarar var.

Kaynak : https://boingboing.net/2018/06/03/watch-how-easy-it-is-to-break.html
35
7
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
35
7
4
3
2