Bir Otomobil Markası Daha Logosunu Değiştirdi (Tasarımcı Photoshop'u Keşfetmiş...)

8
3
2
1
0
İtalyan otomobil üreticisi Lancia, yeniden markalaşma yoluna gitti. Logosunu değiştiren ve yeni bir tasarım diline geçen şirket, önümüzdeki dönemde yeniden popüler otomobil markalarından biri haline gelmeyi hedefliyor.

Bir dönemler popüler markalar arasında yer alsa da artık sektördeki gücünü yitirmiş olan İtalyan otomobil üreticisi Lancia, sahneye geri dönecek gibi görünüyor. Zira şirket, yeniden markalaşma yoluna gitti. Bu bağlamda, logosunu da güncelleyen şirket, 2028 yılına kadar 3 yeni model ile karşımıza çıkmayı hedefliyor. 

Şirketin açıklamasına göre Lancia, bundan sonraki süreçte "Pu+Ra" olarak adlandırılan bir tasarım dili kullanacak. Bu tasarım dili saf ve radikalliğin birleşiminden oluşacak. Şu an için yeni tasarım diline ilişkin net bir model göremiyor olsak da fazla bir süre beklememize gerek olmayacak. Çünkü Lancia, 2024 yılında beş kapılı küçük bir şehir otomobili ile karşımıza çıkacak. Bu otomobil, şirketin son içten yanmalı motorlu modeli olacak. Ayrıca aynı modelin tam elektrikli versiyonu da bulunacak.

İşte Lancia'nın eski ve yeni logoları

Lancia'nın yeni logosu, rozet şeklinde olacak. Bu rozetin iç kısmında bayrağı temsil eden bir daire şekli yer alacak. Lancia yazısının da yer alacağı logoda bir de mızrak simgesi bulunacak. İtalyanca'da "mızrak" anlamına gelen Lancia kelimesi için böyle bir tercih yapılmış durumda.

Logo, araçların arka tamponunda daha farklı görünecek

Lancia

Lancia tarafından üretilecek otomobiller, ön ve arkalarında farklı logolara sahip olacaklar. Bu bağlamda; arka taraftaki logonun yazı şeklinde olacağını görüyoruz. "Lancia" kelimesinin yazılı olduğu logodaki dikkat çeken detay, A harflerinin ters V harfi şeklinde tercih edilmiş olması. Bunun nedeni, şirketin kurucusunun isminin "Vincenzo Lancia" olması.

Bu arada; Lancia'nın geçtiğimiz günlerde bir etkinlik gerçekleştirdiğini de hatırlatalım. Bu etkinlikte konsept bir model tanıtan şirket, Pu+Ra tasarım dilinin ipuçlarını vermiş oldu. Uzay gemisine benzeyen o konsept otomobil ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://europe.autonews.com/cars-concepts/lancia-unveils-new-logo-design-language-ahead-relaunch
8
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
0