PowerPoint'in Tek Tuşla Otomatik Slayt Oluşturan Yeni Özelliği Duyuruldu [Video]

7
0
0
0
0
PowerPoint'in Tek Tuşla Otomatik Slayt Oluşturan Yeni Özelliği Duyuruldu [Video]
Microsoft'un yapay zekâ özelinde yaptığı etkinlikte beklenen oldu ve PowerPoint başta olmak üzere Office uygulamaları yapay zekâ desteğine kavuştu!

Yapay zekânın günden güne hayatımızın her alanına girdiği şu günlerde iş dünyası da büyük bir evrim geçirmeye başladı. Microsoft’un 2021’de geliştiriciler için kullanıma sunduğu Copilot da görünüşe göre artık farklı alanlarda, farklı amaçlara hizmet etmeye başlayacak.

Bugün yapılan bir duyuruya göre Microsoft’un ilk olarak GitHub’da sunduğu ‘Copilot’ adlı asistanı, şirketin Office ürünlerine de entegre olacak. Üstelik bu asistan, tüm Office uygulamalarıyla entegre çalışabilecek.

Copilot sayesinde Excel ve Powerpoint kullanmak çok daha kolay olacak 

Microsoft’un bugün yapay zekâ teknolojileri düzenlediği etkinliği Microsoft 365 AI'da şirketin 365 Copilot adı verilen özelliği ilk kez duyuruldu. Word, Excel, Powerpoint, Outlook ve Teams uygulamalarını destekleyen yapay zekâ destekli asistanın asıl güçlü olduğu uygulamalarsa Excel ve Powerpoint olacak.

Sunum, daha önceden oluşturulan bir Word dosyasında yer alan bilgilere dayanarak otomatik olarak oluşturuluyordu. Word dosyasının konu başlığı sürdürülebilir yapı materyalleri olurken, Copilot da sürdürülebilirliği simgelemek için arka plana yeşil ağırlıklı fotoğraflar koymuştu. Keza etkinlikte de ağırlıklı olarak bu uygulamalar üzerinde durulduğunu belirtelim. Microsoft CEO'su Satya Nadella, etkinlikte yer aldığı sunumda Excel'deki asistanın tabloları analiz edebileceğini, Word belgelerini tabloya dönüştürebileceğini ve belirli hesaplamaları kolayca yapabileceğini belirtti.

Aynı şekilde Powerpoint uygulamasındaki Copilot asistanıysa sunumlarınızı daha hızlı ve etkileyici bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olacak. Sunumda gösterilen ve daha öncede sızdırılan bir görüntüde Copilot yardımıyla bir Word belgesindeki bilgilerin sadece birkaç saniyede slayta dönüştürüldüğünü görebiliyoruz. Ayrıca Copilot sayesinde sunumlarınıza uygun görselleri de tek tıklamayla bulabilecek ve sunumunuza ekleyebileceksiniz. 

Tüm bunlara ek olarak Copilot, işinizle alakalı seçtiğiniz Word belgelerini, sunumları, Teams üzerindeki toplantı mesajlarını, toplantı kayıtlarını ve e-postaları sizin için tarayarak işinizle ilgili özetleri sizin için derleyecek. Business Chat adı verilen bu özellik sayesindeyse yoğun belge ve e-posta akışı sırasında yapmanız gerekenlere daha kolay odaklanabileceksiniz.

Sunumla yapılan açıklamaya göre Microsoft, şu anda 20 kişilik bir grupla test ettiği Copilot özelliğini önümüzdeki aylarda kullanıma sunmayı planlıyor. Copilot sisteminin fiyatınınsa önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Sadece Microsoft değil, Google da yapay zekâyı kendi araçlarına entegre ediyor:

Kaynak : https://www.theverge.com/2023/3/16/23642870/microsoft-copilot-office-powerpoint-microsoft-365-leak
7
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
0
0
0
0