PUBG 5.2 Güncellemesiyle Gelecek Tüm Yenilikler

89
14
13
7
5
En popüler hayatta kalma oyunlarından olan PUBG, şu anda test sunucularında aktif olan 5.02 güncellemesinin yama notlarını paylaştı. Bu yazımızda ise pek çok yeniliği beraberinde getiren güncellemenin detaylarına değineceğiz.

Hayatta kalma oyunları arasında başı çeken oyunlardan olan PUBG, günden güne güç kaybetse de hala çok ciddi bir oyuncu kitlesine sahip. Hal böyle olunca oyunu her geçen gün geliştiren PUBG ekibi, güncellemelerine bir yenisini daha ekledi. 5.2 güncellemesi olarak adlandırılan bu yama, Vikendi güncellemesi gibi pek çok yeniliği beraberinde getiriyor.

Güncellemenin en dikkat çeken yeniliği ise “Çivi Kapanı” adı verilen yeni eşya oldu. Bir tür tuzak olan Çivi Kapanı sayesinde tuzağın üzerinden geçen bir aracın lastiklerin patlatabileceksiniz. Yalnızca bir araca zarar verebilen bu tuzak, tüm haritalarda diğer fırlatılabilirler ile aynı oranda doğacak ve aracın kendisine zarar veremeyecek.

Yeni sistem: PUBG Labs

PUBG Labs

PUBG ekibinin “PUBG’yi beraber şekillendiriyoruz” mottosuyla tanıttığı bu sistem, kısaca bir tür geri bildirim sistemi olacak. Bu sistemin ilk deneysel içeriği ise “Yetenek Tabanlı Derecelendirme” olacak. Bu sayede kullanıcılar, becerilerine göre oynadıkları her oyun başına puanlar kazanacak. Derecelendirmeye girmek için 5 maç oynaması gereken kullanıcılar, bu sürecin ardından aldıkları leş sayısı ve sıralama gibi faktörlere göre bir puanlama alacaklar.

Şu anda mevcut olan Hayatta Kalma Unvanı sisteminden farklı olan bu sistemde oyuncular, derecelendirmeye girmek için 5 maç oynayacaklar. Oyuncular, bu sürecin ardından aldıkları leş sayısı ve sıralama gibi faktörlere göre puanlar alacak ve her maçın sonunda derecelerinde iyi ya da kötü şekilde bir değişikliğe maruz kalacaklar.

Vikendi güncellemesi:

PUBG Vikendi

Vikendi haritasında temizlik yaptıklarını belirten PUBG, yenilenen haritayı keskin nişancılara hitap edecek şekilde düzenlediklerini belirtiyor. Haritada yer alan başlıca değişiklikler arasında yeni yollar, haritanın merkezinde bulunan Mount Kreznic dağının yüksekliğinin azaltılması, kaldırılan ve eklenen yeni binalar ve yüksek binalardaki görüş açısının değiştirilmesi gibi şeyler bulunuyor.

Bunun yanı sıra haritada yapılan bir başka değişiklik ise araçlar üzerinde. Resmi yama notlarına göre Vikendi’de yer alan araç oranlarının artırıldığı ve konumlarının değiştirildiği belirtiliyor. Vikendi haritasında yapılan diğer değişiklikler ise şu şekilde:

Volnova genel olarak yeniden şekillendirildi. Büyük binalar ve sürüş rotaları üzerinde değişiklikler yapıldı.

Peshkova’daki eşya belirme sayısı artırıldı.

Trevno’da araçların belirdiği garajlar, yağmalamanın ardından kolay şekilde kaçabilmek için yeniden konumlandırıldı.

• Bazı binalar tamamen kaldırıldı ya da yenileri ile değişitirildi. Oynayışı iyileştirmek adına, görüş derinliği bazı yüksek binalar için yeniden tasarlandı.

Yol noktası özelliği eklendi:

PUBG yol noktası

Oyuncuların seçtiği rotalarda stratejik planlar yapmasına olanak sağlayan bu özellik, genel olarak oyuncuların rotalarını daha iyi kontrol etmelerine ve daha sistematik olarak savaşmalarına olanak sağlıyor. Son çembere kadar rotanızı belirlemek için birden fazla rota noktası ekleyebileceğiniz bu özellik sayesinde takım oyunlarında daha iyi bir performans ortaya koyabilirsiniz.

Şu anda test sunucularında aktif olarak oynanabilen 5.02 güncellemesi, 20 Kasım’da PC ve 26 Kasım’da konsol sunucularında erişilebilir olacak. Son olarak yukarıda belirttiklerimizin dışında pek çok oynanış düzeltmesi ve mod içeren bu güncellemenin resmi yama notlarına ulaşmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.pubg.com/tr/2019/11/13/guncelleme-5-2-simdi-test-sunucusunda/
89
14
13
7
5
Emoji İle Tepki Ver
89
14
13
7
5