Red Bull, 'Zilli Öküz' Gazoza Açtığı 'Logo' Davasını Kaybetti

232
27
9
7
6
Dünyanın en ünlü enerji içeceği markalarından Red Bull, Antalya'da gazoz üretmek isteyen Salman Akşun'un 'Zilli Öküz' gazoz markasına Red Bull'la benzer logo kullandığı için dava açmıştı. Davaya ilişkin hazırlanan raporda hem mahkeme hem de Türk Patent ve Marka Kurumu Red Bull'u haksız bularak Salman Akşun'un logo patenti alma yolundaki engeli kaldırdı.

Antalya'da Zilli Öküz Gazoz markası adı altında içecek üretimine başlamak isteyen Salman Akşun, logosunun Avusturyalı içecek markası Red Bull'la benzerlik gösterdiği gerekçesiyle enerji içeceği devinin açtığı davayla karşı karşıya kaldı. Red Bull avukatlarının "marka hakkına tecavüz" suçlamalarıyla Akşun'a açtığı dava, geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. 

Türk Patent ve Marka Kurumu, davaya ilişkin iki logo arasında herhangi bir benzerlik olmadığını gerekçe göstererek davada Red Bull'u haksız buldu. Karardan memnun kalmayıp Ankara 2. Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’ne de başvuru yapan Red Bull buradan da eli boş döndü.

Mahkeme Red Bull'u haksız buldu

redbull zilli öküz gazoz

Geçtiğimiz aylarda Zilli Öküz Gazoz markası için logo patenti başvurusunda bulunan Salman Akşun'un önüne Avusturyalı içecek devi Red Bull engeli çıkmıştı. Gazoz markasının logosunda bulunan boğa ile kendi logolarında yer alan boğanın benzer olduğunu savunan şirket, tüketicinin iki markayı birbirine karıştırabileceği ihtimali yüzünden Akşun'un logo patenti almasını önlemek amacıyla dava açmıştı. 

İlk önce Türk Patent ve Marka Kurumu'na ardından da Ankara 2. Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Red Bull, iki yerden de red cevabı aldı. Davaya ilişkin hazırlanan raporda, "Dava konusu markanın esas unsuru ‘Zilli Öküz’. İki marka arasında görsel ve işitsel bir benzerlik yok. Bu nedenle tüketicinin de karıştırma ihtimali olmaz” ifadeleri yer aldı.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/ekonomi/202107061044895736-avusturyali-red-bull-antalyali-zilli-okuz-gazoza-karsi-actigi-davayi-kaybetti/
232
27
9
7
6
Emoji İle Tepki Ver
232
27
9
7
6