Rusya, Tescillediği Koronavirüs Aşısının Adını Açıkladı: Sputnik V

68
26
13
8
3
Rusya Sağlık Bakanlığı kontrolünde geliştirilen ve Devlet Başkanı Putin tarafından tescillendiği açıklanan koronavirüs aşısına 'Sputnik V' adı verildi. Rusya ayrıca 20 ülkeden toplamda 1 milyar doz aşı siparişi verildiğini duyurdu.

Koronavirüse karşı dünyanın farklı bölgelerinde hem devletler hem de şirketler tarafından sürdürülen 165 aşı çalışması var. Klinik testlerin tamamlandığını ve aşının insanlar üzerinde kullanılmaya hazır olduğunu açıklayan ilk ülke ise Rusya oldu. Devlet Başkanı Putin, duyuruyu aşının kendi kızı üzerinde de uygulandığını belirterek yaptı. 

Rusya tarafından geliştirilen aşıya ilişkin yeterli test yapılmadan tescil verildiği tartışmaları sürüyor. Ancak Rusya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, insan üzerinde yapılan testlerin 2 aydan beri devam ettiğini ve salgın döneminde hızlı tescil çalışmalarının doğal olduğunu, dünyada pek çok devlet ve şirketin tescil çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade ediyorlar. 

Rusya’nın koronavirüs aşısına 'Sputnik V' adı verildi:

rusya sputnik-v aşısı

Soğuk Savaş döneminde süre gelen uzay rekabeti, SSCB’nin uzaya ilk yapay uyduyu göndermesiyle kızışmıştı. Bu uydunun adı ise Sputnik-I idi. Rusya, geliştirdiği koronavirüs aşısına da 'Sputnik V' adını vererek, tıpkı uzay yarışında olduğu gibi aşı çalışmalarını da uluslararası bir rekabet alanı olarak gördüğünü kanıtlamış oldu. 

20 farklı ülkeden toplam 1 milyar doz aşı siparişi verildi:

rusya koronavirüs aşısı

Rusya’nın açıklamalarına göre Sputnik V aşısının tescil kararı açıklanır açıklanmaz 20 farklı ülke, toplamda 1 milyar doz aşı siparişi verdi. Eylül 2020’de başlanacağı söylenen seri üretim ile birlikte Rusya, 2020’nın son çeyreğinde ve 2021’nin ilk aylarında geliştirdiği Sputnik aşısını anlaştığı ülkelere satmaya başlayacak. 

Koronavirüse karşı Rusya’nın tescillediği Sputnik V aşısına dair gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz, takipte kalın.

68
26
13
8
3
Emoji İle Tepki Ver
68
26
13
8
3